Cum a fost cu copiii la Legoland Discovery Centre – Berlin

Berlin e un oraș subestimat din punct de vedere turistic (cel puțin așa mi se pare mie, nu văd prea multă lume dornică să îl viziteze), iar când vine vorba de vacanțe cu copiii, nu se regăsește sigur în topul destinațiilor. Cu atât mai bine, am zis noi, și ne-am făcut deja drum de vreo două ori prin capitala Germaniei. Dacă prima oară am avut mai multe obiective pe listă (am povestit aici), ținta noastră de anul trecut a fost una clară: Legoland Discovery Centre.

Pe lângă frații Legoland mai mari, acest Discovery Centre este gândit ca un spațiu de joacă mult mai mic, în întregime la interior, dar atât de interactiv și bine organizat că nu ai cum să te plictisești câteva ore bune, indiferent de vârstă. Cele două nivele unde se desfășoară activitățile sunt împărțite în zone tematice acoperind mai toată gama de colecții Lego: Duplo, Friends, Technic, Ninjago, Dots și lista poate continua.

Ce se poate face concret acolo? Să le luăm pe rând:

  • plimbare cu trenulețul prin castelul dragonului, construit în întregime din Lego
  • vizionare de scurt-metraje în 4D din seriile filmelor Lego
  • vizită în mini-fabrica Lego, cu ghid inclus care explică și arată participanților cum sunt fabricate faimoasele cărămizi
  • plimbare cu bicicleta zburătoare a vrăjitorului Merlin, angrenată prin pedalare rapidă
  • workshop-uri Lego cu diverse tematici
  • vizita în orășelul miniatural Lego, unde te poți juca ore în șir mișcând din telecomandă sau cu ajutorul butoanelor diverse mașinăŕii
  • labirint cu lasere în orașul Lego Ninjago
  • zona pentru construcții Lego Technic, pe care să le testezi apoi pe super-pistele amenajate chiar lângă
  • multe, multe spații cu milioane de cărămizi mici și mari pe care să le adaugi, după bunul plac și imaginație la construcțiile deja existente – ideea asta mi-a plăcut în mod special, ce se obține este practic rezultatul mai multor mânuțe dibace cu idei și viziuni diferite

Centrul se află în inima orașului, se poate ajunge pe jos de la poarta Brandenburg. Se recomandă achiziționarea biletelor online, măcar cu două zile înainte, noi n-am mai găsit la ghișeu în prima zi, iar a doua zi nu ne-am putut alege noi intervalul orar, a trebuit să ne mulțumim cu ce era disponibil.

În centru se află și un spațiu cu restaurant tip fast-food, unde se găsesc răcoritoare și ceva gustări, noi am preferat însă food-court-ul de peste drum de centru, unde am găsit nu doar mâncare variată, ci și înghețată bună, bună de tot.

Pentru doi adulți și doi copii, biletele au fost 76 de euro, dar e bine să ai ceva în plus și pentru magazinul de suveniruri din care sigur nu pleci cu mâna goală.

2 comentarii Adaugă-l pe al tău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *