Thailanda cu copiii – buget de călătorie & organizare

Tare greu mă urnesc să scriu după atâta vreme, cu atât mai mult cu cât avem zilele pline, pline. Dar iată, încep cu începutul: două săptămâni în Thailanda, cu doi copii de zece și opt ani și un bebeloi de un an și două luni au fost cea mai bună idee pe care o puteam avea iarna asta. Ne propuseserăm să plecăm la cald și să fugim de vremea așa urâcioasă la noi, așa că am primit cadou de ziua mea (mulțumim, tati!) bilete către Krabi pe care îl mai văzuserăm în doi cu câțiva ani în urmă. Și cum nu suntem genul care să stăm prea mult la plajă indiferent cât de exotică e destinația, ne-am pus repede pe organizat cele două săptămâni.

Am început cu patru zile în Ao Nang, punctul de plecare către insulele din jur și centru animat al Krabi-ului. Am profitat din plin de tot ce ne-a oferit orășelul, de la apusuri pe promenada plajei Ao Nang, la mâncare delicioasă și nuci de cocos aromate, la vizite scurte la templele din jur și masaje cum numai în Thailanda găsești. Am să povestesc separat ce activități se pot face cu copiii în Ao Nang la momentul potrivit.

Au urmat apoi cinci nopți pline de farmec în frumoasele insule Phi Phi. Am fost cazați în Phi Phi Don, desigur, dar am făcut și o excursie în Phi Phi Leh, paradis sălbatic neatins de mâna omului.

Am încheiat cu patru zile în Koh Lanta, perfectă pentru familii și copii, unde am dat de o atmosferă mult mai relaxată și diferită decât agitația din Ao Nang sau Phi Phi. Și mi-a plăcut enorm.

Acum că ne-am făcut o idee despre ce a presupus vacanța noastră, să tragem linie și să facem câteva calcule.

Thailanda nu este o țară scumpă, se poate mânca super bine cu până în 150 Ron o masă cu de toate pentru o familie ca a noastră. Iar cazări găsești pentru toate gusturile și bugetele. Noi nu suntem foarte pretențioși când vine vorba de mâncare sau cazare, dar fiind cu copiii am căutat locuri unde să ne simțim în siguranță să le oferim copiilor mâncare tradițională și cazări curate și dotate cu ce aveam nevoie, care să ne ușureze vacanța din mai multe puncte de vedere. Singurele scumpe au fost biletele de avion care au explodat de când cu pandemia și pentru care am jonglat un pic cu zilele de plecare și întoarcere ca să obținem un preț acceptabil:

 • bilete de avion cu Fly Dubai -> 3500 euro
 • cazare patru nopti Ao Nang la Ibis Styles -> 400 euro – raport bun calitate – preț, am avut super mic dejun cu muuulte fructe exotice și piscină pentru după-amiezele când eram prea leneși să mergem la plajă
 • cazare cinci nopți Phi Phi la Chongkhao Resort -> 400 euro – nu cea mai bună alegere, dar singura cât de cât decentă într-un timp așa scurt
 • cazare cinci nopți Koh Lanta la Siri Lanta Resort -> 600 euro – excelentă alegere, ne-a plăcut absolut totul
 • cazare o noapte Ibis Styles în Ao Nang la intoarcere -> 100 euro
 • transferuri (aeroport hotel, hotel aeroport, între insule) -> aproximativ 140 euro
 • excursii, vizite ( Railay și Phra Nang beach, Maya Bay, Monkey Beach, Krabi Town) -> aproximativ 60 euro, am folosit taxi boats, tur privat cu longtail boat, Grab și tuktuk-uri.
 • mâncare, masaj, suveniruri -> aici îmi e destul de greu să estimez pentru că am plătit doar cash și nu pot separa cheltuielile, dar un cost aproximativ ar fi 2000 euro
 • taxa de viză pentru cinci persoane -> 276 euro

Cost total: 7500 euro

Pentru transferul aeroport hotel si excursia la Maya Bay am ales tururi private, ni s-a părut cel mai comod așa, fiind cu cei mici după noi. Pentru cele între insule, am ales ferry și tipicele van-uri, iar către Krabi Town am folosit Grab și tuktuk. Am găsit câteva restaurante drăguțe, cu mâncare bună, care să nu ne dea emoții cu cel mic mai ales, și le menționez mai jos:

 • Ksaw Halal food în Ao Nang, mai departe se plajă, aproape de moschee
 • Krabi Night Market, mâncare proaspătă, gătită de localnici pe loc, nu aveai cum să dai greș cu ea
 • RS Corner Phi Phi și Garlic 1992 în Phi Phi
 • Malina’s Kitchen, May’s Kitchen, Eco Restaurant și restaurantul resortului în care am fost cazați în Koh Lanta

Am combinat zilele de plimbări cu cele de plajă și leneveală și am să revin cu un articol detaliat despre ce se poate face cu copiii în partea aceasta de Thailanda, pentru că zona ni se pare ideală pentru o vacanță exotică alături de cei mici, mai ales dacă este și prima de acest gen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *