Cu 2022 sub lupă

Uite cum trec ultimele zile din 2022 și ne gândim, vrând-nevrând, la cum a trecut anul acesta, primul pentru noi în formulă completă de cinci. Uneori ne-a fost greu, alteori foarte greu, cert e că viața cu trei copii e plină ochi de momente de bucurie și armonie. Unde mai pui că cel mic s-a dovedit încă din primele luni de viață amator de plimbări, așa că anul ăsta ne-a fost plin de o mulțime de experiențe la care nici nu îndrăzneam să sperăm cu un bebe mic în dotare.

Așa se face că la nici trei luni am pornit cu el la drum, într-o mini vacanță la schi în Bansko. Cât eu și bebe ne-am bucurat de aerul rece și de zăpada absolut minunată, cel mare a testat mai toate pârtiile cu tati, iar mijlocia noastră s-a super distrat cu un monitor pe pârtiile mai puțin dificile.

La întoarcere n-am stat prea mult pe gânduri și ne-am luat bilete pentru Paris, în vacanța școlară de Paște. Din păcate, un virus gripal l-a supărat rău de tot pe bebe și ne-am petrecut două din cele patru zile la medic și apoi la hotel, lăsându-l pe super-tati să le arate Parisul de unul singur copiilor mari. Nu ne-a descurajat experiența asta, ba chiar am avut multe de învățat de aici, așa că ne-am făcut rapid planuri pentru debutul vacanței de vară.

Și unde puteam să dăm startul distracțiilor de vară dacă nu la prietenii noștri greci, Anastasia și Panagiotis, la care ne petrecem de ani buni vacanța la mare? Ne-am bucurat să ne revedem, mai ales că se adăugase un nou membru familiei noastre și am avut parte de opt zile de odihnă, bălăceală, mâncare bună și multe plimbări, pentru că de data asta i-am avut și pe bunici și mătușă cu noi, așa că am profitat să le arătăm câteva colțișoare de Thassos care ne plac nouă mult.

Ce a urmat de la jumătatea lui iulie până la începerea anului școlar e deja legendă: șase săptămâni cu autorulota, până în Peninsula Scandinavă și înapoi, cu opriri în mai multe țări atât la dus, cât și la întors. Norvegia, Suedia și Finlanda au fost cele care ne-au “răpit” undeva la trei săptămâni, dar am vizitat și Varșovia, Riga, Tallinn, Copenhaga, Berlin, Praga, Budapesta.

Am povestit pe îndelete despre organizare și buget, dar și despre cum ne-am petrecut zilele în Norvegia și Finlanda, Riga și Tallinn, dar și Copenhaga. Am multe restanțe, însă, și promit să îmi incep anul cu povești din restul orașelor văzute.

Toamna ar fi trebuit să ne aducă o noua călătorie, de data asta în Lisabona și Porto, dar zborurile ne-au fost anulate, iar eu m-am ales cu o fractură de cot care ne-a împiedicat să ne mai facem alte planuri.

Am dat însă o fugă la Roma de îndată ce am putut să “funcționez” din nou și ne-am bucurat de zile însorite și pline de activități distractive în capitala Italiei.

Pe final de an am testat câteva târguri de Crăciun în București și am intrat, odată cu serbările și evenimentele la care au participat copiii, în atmosfera sărbătorilor de iarnă. Păcat că pe final de an, virozele nu ne-au ocolit nici pe noi și ne petrecem timpul în casă mai mult decât ne-am dori. Suntem, însă, la bunici și asta face lucrurile mult mai ușoare și ne amintește că mai important decât orice altceva, anul acesta, ca și până acum, este că ne avem unii pe ceilalți și trăim toate momentele frumoase ale vieții împreună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *