Topul târgurilor de Crăciun din Capitală

Din vacanța de la Roma ne-am întors direct în mijlocul târgurilor de Crăciun din București, trei la număr, așa că le-am luat la rând, am notat ce ne-a plăcut și i-am rugat pe copii să facă un top cât se poate de personal ?. Iată ce a ieșit:

Locul 3: Cele mai frumoase decoruri – West Site Christmas Market

Anul acesta, primarul sectorului 6 și-a pus în gând să ofere comunității un super târg, amplasat în parcul Moghioroș, în colaborare cu cei care organizează festivalul Untold. A și reușit să facă asta, în câteva zile târgul s-a bucurat de zeci de mii de vizitatori. Ne-au plăcut și nouă decorurile, luminile și aranjarea parcului în straie de sărbătoare. Nu ne-au plăcut însă aglomerația și muzica extrem, extrem de tare care te împiedica până și să te înțelegi cu vânzătorii de la căsuțele cu decorațiuni și bunătăți. L-am trecut așadar pe locul 3 în topul nostru.

Locul 2: Cel mai bine aprovizionat – Bucharest Christmas Market

Târgul de Crăciun București se desfășoară anul acesta în Piața Constituției și e, din start, mult mai bine amplasat ca anul trecut. Ne-a plăcut multitudinea de decoruri și căsuțe, multe standuri din care să alegi cadouri deosebite și multe chioșcuri cu mâncare bună de tot. Pentru copii, însă, destul de puține opțiuni de entertainment, doar roata și patinoarul arhi-plin. Am apreciat, însă, că pe 7 decembrie târgul se transformă și devine accesibil și copiilor cu nevoi speciale, un mare plus față de celelalte două, și ne-a plăcut și porția de pomana porcului făcută ca la carte, cu mult usturoi. Așa că primește de la noi locul 2.

Locul 1: Cel mai fermecător târg de Crăciun- Poveste de Crăciun de la Opera Comică pentru Copii

Ei, noi mergem aici de mulți ani și poate de asta ne place mult de tot, dar obiectiv vorbind acesta mi se pare că are cel mai mult farmecul unui târg de Crăciun adevărat. Și deși este gândit pentru copii, aproape tot ce se găsește acolo poate fi lejer pe placul adulților.

Patinoar, zbor cu sania, trenuleț fermecat, carusel, căsuța lui Moș Crăciun, zeci de ateliere de la pictură în apă și zâne de lână la decorațiuni de Crăciun și lumânări. Au standuri cu mâncare și deserturi, ceai și vin fiert, dar mai ales muzică bună pe fundal și decoruri de poveste. E musai de trecut pe listă indiferent de vârstă. De altfel, noi am planificat deja o nouă vizită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *