Riga și Tallinn – ce să nu ratezi într-o vizită scurtă

Țările Baltice n-au fost niciodată pe lista noastră de călătorii, nici lungă, nici scurtă. Dar dacă tot erau în drumul nostru, nu puteam să nu le acordăm o șansă, așa că ne-am alcătuit repede o listă de lucruri pe care să le facem musai odată ajunși în cele două capitale. Am avut la dispoziție câte o zi și jumătate în fiecare dintre ele și iată ce a ieșit.

Must do în Riga

  1. Fă o vizită la House of the Blackheads. Și nu te mulțumi cu piața și exteriorul clădirii, prețul de intrare în casa ce găzduia întrunirile negustorilor de altă dată e mic și cele trei nivele sunt ofertante și foarte pe placul și celor mai mici dintre noi – arme, interioare vechi, dar și saloane opulente, colecții de artă și multe alte obiecte vorbind despre istoria locului.
  2. Caută statuia Muzicanților din Bremen. Căutarea te duce pe străduțe vechi, pietruite, șerpuind prin tot centrul vechi, iar descoperirea ei va fi răsplata perfectă pentru micii exploratori.
  3. Vânează ornamentele de pe acoperișurile clădirilor din Riga. A fost de departe partea cea mai pe placul celor mici, de la cocoși, stele, pisici și zeci de alte simboluri, toate străjuind Riga de la înălțime. De altfel toate clădirile sunt niște adevărate bijuterii arhitecturale pe care nu obosești să le admiri.
  4. Fă o plimbare până în Piața Centrală. De dragul plimbării pe străduțele frumoase, dar și al coloratei piețe care abundă de bunătăți de tot felul.
  5. Încearcă budinca din pâine de secară. Dar și cârnații lor tradiționali, sauerkrautul sau castraveții murați. Sau orice alt fel de mâncare leton, nu ai cum să fii dezamăgit.

Must do în Tallinn

  1. Plimbare în zona de promenadă a portului. Minunat apusul de acolo și Marea Baltică în toată splendoarea ei.
  2. Pășește prin porțile Viru la intrarea în cetate. Simbol al Tallinn-ului, ele vorbesc despre măreția cetății fortificate și nu trebuie ratate dacă vrei să guști puțin din istoria locului.
  3. Treci prin pasajul Sf. Ecaterina. Și bucură-te de o incursiune în timp, cu vedere către zidurile vechi ale cetății, atent conservate până în zilele noastre.
  4. Încearcă supa de elan și plăcintele cu carne de mistreț de la III DRAKON. Pofticioasă cum sunt, le-aș fi trecut pe primul loc ?. Să nu vă speriați totuși de “primirea” medievală a ospătarilor puși pe șotii, ești invitat să mănânci cu mâna și să îți iei singur blidele la masă.
  5. Admiră cetatea din exterior. Împrejmuită de parcuri verzi, e o plăcere să te plimbi la umbra zidurilor cetății.
2 comentarii Adaugă-l pe al tău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *