Unde mâncăm bine vara asta?

Am tot promis că revin cu recomandări de restaurante unde am mâncat bine în ultima vreme şi care ne îmbie cu terasele lor răcoroase pe timp de vară, aşadar iată o listă scurtă pe care e bine să o avem în vedere de cum se anunță zile calde.

Ublo Bistro

Ublo e o mică afacere de familie şi chiar dacă nu e aşezat chiar idilic, fiind amplasat în vecinătatea uneia dintre cele mai aglomerate şcoli din Bucureşti, cele câteva măsuțe aşezate pe trotuar şi înconjurate de copăcei înalți la ghiveci cheamă la leneveală şi taifas. Mâncarea e foarte bună şi zic asta după ce am testat cam tot ce au în meniu, de la mic dejun la supe, burgeri, aperitive calde, deserturi, băuturi. Vara au pulverizatoare cu apă pentru a asigura atmosfera răcoroasă, iar limonada e un deliciu, aşa că e o opțiune numai bună pentru o masă în oraş.

 
Instagram Access Token not valid. Please reauthenticate.

Le Bab Charles de Gaulle

Aflat într-o casă veche, restaurată, Le Bab Charles de Gaulle se poate lăuda cu super bucătari. Mâncarea la ei are un quelque chose pe care greu îl poţi refuza, aproape toate felurile fiind reinterpretate într-un mod aparte. Aripioarele cu sos nu sunt doar aripioare cu sos, sunt dulci-picante cât să-ți ațâțe simțurile şi lipicioase cât să te lingi pe degete două zile. Humusul e cel mai fin şi cremos humus mâncat şi arată atât de bine că-ți pare rău să înfigi focaccia în el. Dar o faci totuşi fără să regreți o secundă. Şi nu mai zic de cartofii în coajă, copți la cuptor, cu brânză rasă deasupra. Crocănțeală la superlativ. Iar terasa numără numai câteva mese, umbrite toate de tei, combinația perfectă pentru o zi caniculară de vară.

Moşia Corbeanca

Ei, am părăsit un pic oraşul şi ajungem într-un loc ce nu trebuie ratat vara asta. Moşia Corbeanca e locul perfect pentru mesele de vară, fiind amenajat în proporție de 80% afară, la iarbă verde, pe malul lacului şi lângă o pădurice umbroasă. Mesele din fața restaurantului sunt servite de ospătari, în schimb cele din spate sunt cu autoservire, pentru că poți alege să te aşezi fie la una dintre mesele amenajate de ei sau să vii cu păturica de picnic de acasă. Oricum ar fi, vibe-ul e acelaşi, mult soare, aer curat, băuturi reci şi mâncare pentru toate gusturile. Au şi loc de joacă şi porți de fotbal, de toate pentru ca cei mici să alerge liberi în aşteptarea mesei, iar cei mari să se poată bucura liniştiți de ieşire. Din păcate n-am reuşit să fac fotografii mâncărurilor, căci au dispărut rapid din farfurie. Iar asta spune totul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *