2021 în review

Am lăsat deoparte jurnalul meu online în ultima vreme, căci a doua jumătate a anului ne-a găsit mutați în casă nouă și în așteptarea unui nou membru al familiei, așadar timpul rămas pentru alte activități a fost destul de limitat. Dar nu pot să nu trec în revistă anul acesta, un an al schimbărilor mai mult decât oricare alt an, un an în care am reușit, printre picături, să ne facem timp pentru călătorii și, mai ales, să ne bucurăm de timp împreună.

Am dat startul lui 2021 pe schiuri, în Bansko și am povestit cum se desfășoară lucrurile acolo în pandemie. Tot în doi am descoperit domeniul schiabil Straja, iar cu copiii am explorat toate posibilitățile de schi și sanie la Rânca, de unde nu ne-am dat duși câteva weekend-uri bune.

De îndată ce a venit căldura, am pornit într-un weekend trip la Deva și Hațeg, descoperind astfel frumoasa cetate a Devei și rezervația de zimbri de la Hațeg. Nu departe de București, o altă plimbare de weekend ne-a făcut cunoștință cu malurile înverzite ale Dunării de lângă plaja Goștinu, perfecte pentru o zi de primăvară cu soare blând și adieri liniștite de vânt călduț.

 
Instagram Access Token not valid. Please reauthenticate.

Și dacă tot a venit vorba despre București, anul acesta am făcut recenzii câtorva restaurante testate de noi de-a lungul timpului, dar am venit și cu câteva recomandări de petrecere a timpului.

Cât despre călătorii în afara țării, ele au fost puține și organizate pe ultima sută de metri, nu din cauza pandemiei de data aceasta, ci pentru că am hotărât să dăm viața de la oraș pe cea din afara orașului și să ne construim o locuință la aer curat, unde copiii să se poată bucura de tot ce oferă viața la casă și curte. Ne-am orientat așadar tot către Grecia, unde am ajuns în nu mai puțin de patru insule: Thassos, Lefkada, Kefalonia și Ithaka.

Întorși de pe malul mării, ne-am refugiat sus la munte, unde am campat la cort, în mijlocul pădurilor de pe Valea Lotrului, spre încântarea copiilor care s-au bucurat de focul de tabără și de cerul plin, plin de stele, cum rar se vede de acasă.

Și tot la munte am fugit și pentru o scurtă vizită la lacul Bolboci și peștera Ialomicioara.

 
Instagram Access Token not valid. Please reauthenticate.

Nu am uitat să scriu nici despre școala de vară de la Opera Comică pentru Copii, iar la invitația celor de la Secret Romania am pornit la pas printr-un București al iubirilor de altă dată.

Toamna ne-a adus o plimbare scurtă prin ținuturi bucovinene, la frumoasele și semețele mânăstiri Putna, Sucevița și Voroneț, prilej de explorare a unui colț de țară în care nu mai ajunseserăm până atunci.

 
Instagram Access Token not valid. Please reauthenticate.

Și iată-ne ajunși la final de an, cu un pui mic de om în brațe, făcând nimic altceva decât planuri pentru anul care vine și vacanțele ce vor urma, însoțiți de acum nu de doi, ci de trei prichindei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *