La pas prin București pe urma iubirilor de altă dată

Partea bună atunci când ești activ pe diverse grupuri de călătorii este că descoperi tot felul de oameni, locuri și experiențe inedite la care nu te-ai fi gândit și care îți deschid noi orizonturi atunci când vine vorba de stilul de a călători și a explora o anumită destinație. Așa am descoperit-o pe Corina Preda și i-am acceptat cu mare drag (și cu ceva întârziere) invitația de a testa un tur ghidat prin București, pe urmele iubirilor și iubiților de altă dată. Corina mi-a explicat cum funcționează astfel de tururi, prin intermediul platformei Secret Romania și mi-a oferit toate informațiile necesare de care aveam nevoie pentru a porni la drum.

Practic, tot ce ai de făcut este să accesezi platforma și să te prezinți la locul de start cu un telefon și datele mobile pornite. Turul ales de mine a fost cel de aici și e organizat sub forma unei vânători de comori arhitecturale care mi-a dezvăluit nu numai minunății arhitecturale de care nu aveam habar, ci și povești extrem de interesante ale locurilor prin care am trecut. Iar ce face lucrurile și mai antrenante sunt indiciile care te ajută să avansezi și să ajungi dintr-un loc în altul, forțându-te să observi locurile prin care treci cu mai multă atenție la detalii și dintr-o cu totul altă perspectivă.

Pe rând afli povești despre familia regală, personalități ca Maria Lătărețu sau George Enescu, dar și despre Mița Biciclista (căci da, nu e doar un personaj scornit, ea a existat cu adevărat) sau felul în care diverse clădiri bucureștene au inspirat de-a lungul vremii autorii de romane de succes.

Cum vara aceasta a fost mai mult decât oricând prilej de explorare a orașului în care trăim, m-a încântat peste măsură ideea unui astfel de traseu, pe care să îl parcurg cu harta în mână, pierzându-mă pe străduțe înguste, printre clădiri vechi, uneori chiar aflate în paragină, observând detalii arhitecturale de o frumusețe incredibilă și redescoperind Bucureștiul cu alți ochi. Am luat contact din plin cu vibe-ul unui oraș agitat și uneori enervant de aglomerat, dar fermecător tocmai prin amestecul de vechi și nou, gălăgios și liniștit în cotloanele-i ascunse de privitorul grăbit să ajungă undeva, oriunde. Iar genul acesta de activități mi se par extrem de potrivite de fiecare dată când îți dorești ceva diferit ca experiență de călătorie, dar timpul sau pur și simplu lipsa de energie nu te lasă să planifici lucruri mărețe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *