Școala de vară de la Opera Comică pentru Copii

A început deja școala și temperaturile ne arată din ce în ce mai mult că am lăsat vara în urmă, dar mi-am dat seama că nu am apucat să scriu despre una dintre experiențele frumoase ale acestei veri, respectiv cele două săptămâni de ”școală” de vară de la OCC.

Încă din iunie suntem prinși cu construirea unei căsuțe în care să ne mutăm toamna aceasta, așa că în vacanța de vară am petrecut în București mai mult timp decât ne-am fi dorit. Pentru că am vrut să le ofer copiilor și alt fel de program decât rutina zilnică de joacă, parc, înot și timp la ecrane, am căutat o școală sau o tabără de vară care să se plieze pe nevoile noastre, adică să fie aproape de casă, să aibă un program cât mai diversificat și cu elemente de noutate pentru ei, să nu fie foarte solicitant (e vacanța de vară totuși). Cel de la Opera Comică pentru Copii a fost fix ce ne trebuia.

Structurat pe module de câte două săptămâni, programul celor de la OCC a cuprins multe activități în aer liber, mișcare și mâncare potrivite pentru vârstele celor doi (9 și aproape 6 ani), precum și o întreagă serie de cursuri interactive pe care am să le enumăr mai jos:

  • audiții muzicale, prezentări de instrumente și lecții de muzică
  • întâlniri cu actorii OCC, costumele, decorurile, recuzita și tot ce ține de organizarea unui spectacol OCC
  • vizionări de spectacole OCC
  • ateliere de modelaj în lut
  • ateliere de astronomie
  • vizită la grădina cu fluturi
  • activități de înviorare și mișcare pe muzică
  • plimbări cu barca, activități de tras cu arcul, tiroliană, perete de escaladă
  • joacă liberă în labirint, la piscina cu bile și trambulinele de pe acoperișul OCC, bătaie cu apă
  • jocuri de cunoaștere și dezvoltare personală

Pentru participarea la program a fost nevoie de semnarea și respectarea unui regulament strict, care să asigure desfășurarea în siguranță a tuturor activităților, atât din punct de vedere al pandemiei, cât și al siguranței copiilor în parcul de aventură.

Costul a fost absolut decent, 800 Ron de copil, cu masa de prânz inclusă și gustări pentru cele două săptămâni de activități. Deși au fost și părinți care s-au plâns de meniu în unele zile (cașcavalul pane a creat controverse, de exemplu), ai mei nu s-au plâns de mâncare, ba chiar au venit foarte încântați și cu reproșuri de genul ”dar tu de ce nu faci așa?”. Toți trainerii au fost pe placul copiilor și s-au despărțit cu greu atât de ei, cât și de prietenii pe care și i-au făcut amândoi acolo.

Pentru noi patru (doi copii care s-au distrat maxim și doi părinți care au putut lucra în liniște și rezolva diverse probleme) școala de vară OCC a fost o gură de aer binevenită într-o vară toridă și recomandăm cu mare drag aceasta varianta de a petrece o parte din vacanță celor care locuiesc în București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *