7 restaurante bucureștene în recenzie

Ne-am petrecut vara aceasta în București mai mult decât ne-am fi dorit, așa că am avut ocazia să testăm câteva restaurante în care nu mai ajunseserăm, dar și să revenim în unele pe care le iubim de-a dreptul, așa că azi povestesc despre unde se mănâncă bine sau mai puțin bine, unde să mergi pentru atmosferă și vibe, unde e mai potrivit să ieși cu prietenii sau unde cu familia.

Aria TNB

Poziționată strategic în inima orașului, Aria TNB e făcut pentru zilele caniculare de vară, când orașul prinde viață abia după lăsarea serii. Terasa e foarte simpatic amenajată, cu vedere la Piața Universității și Intercontinental, iar servirea mi s-a părut impecabilă. La capitolul mâncare s-a lăsat cu burgeri și cartofi copți în untură de rață și cu mâna pe inimă spun că aș fi renunțat lejer la burgerul care nu avea nimic special pentru încă o porție de cartofi. De-li-cioși! Apusul de pe Teatrul Național e de nota zece, așa că recomand pentru seri speciale, în cuplu sau cu prietenii apropiați.

Excalibur

Pe vremea studenției, când nu ne permiteam să ieșim din localurile din Regie, ajungeam des la Excalibur. Mâncare bună, prețuri bune, porții sănătoase numai bune de împărțit cu prietenii. Așa că în căutare de un loc drăguț unde să fugim cu cei mici de caniculă am ales să revenim la Excalibur. Mâncarea aproape că nici nu a contat, deși platoul cu muuuultă carne și clătitele uriașe au fost și ele pe placul nostru. A cântărit însă mai mult atmosfera medievală, scaunele înalte de lemn și săbiile de pe pereți, domnițele care ne serveau la masă, expoziția de arme și scuturi, torțele care ne-am întâmpinat la intrare. Copiii au plecat fermecați, doar după ce am promis că revenim.

Forbidden Transylvanian Csíki Sör Craft Brewery&Restaurant

Deschis recent pe Strada Covaci nr.6 restaurantul acesta cu nume lung a intrat direct în topurile mele. Berea e făcută la ei și e nemaipomenit de bună, iar mâncarea inspirată de rețete ungurești e divină. Am ales cârnați cu cașcaval la interior, burger unguresc, mici tradiționali și ciolan cu porții zdravene de cartofi și salata de ceapă murată. Locul e amenajat cu mult bun gust și în ton cu ceea ce și-au propus să aducă nou în peisajul restaurantelor din centrul vechi. Nota zece!

Curtea Berarilor

Nu știu dacă am mai zis pe aici sau nu, dar noi suntem mari amatori de coaste și nu de orice fel, ci din cele pregătite la Curtea Berarilor. Restaurantul nu mai are nevoie de nici o prezentare, dar nu pot să nu laud coastele atent pregătite înainte de a fi coapte, tiramisu-ul cu lavandă care face deliciul oricărui pofticios sau negresa cu multă ciocolată pentru care revenim din nou și din nou.

 
Instagram Access Token not valid. Please reauthenticate.

Ciao Niki

Descoperit recent vara aceasta, Ciao Niki e un restaurant cu specific italienesc care ne-a impresionat plăcut. Gazdele sunt extrem de primitoare (frumoasa Niki însăși este cea care îi primește pe cei care îi calcă pragul), iar grădina o splendoare. Coastele n-au fost cea mai inspirată alegere, însă pastele…mamma mia! nu cred că am mâncat paste mai bune vreodată. Totul acompaniat de muzică live în interpretarea tenorului Alin Stoica și a sopranei Stephanie Radu.

GastroLab – Wine & Food Experience

Aș zice că experiența e mai degrabă a băutorilor de vin, eu am ajuns acolo din păcate într-o pauză de prânz și nu am putut să degust nimic. Mâncarea însă nu mi s-a părut deloc o experiență în sine, pentru cei 70 Ron plătiți pentru șnițelul de mangaliță și cartofii cu nume pretențios, mă așteptam la ceva mai mult decât un banal șnițel de porc ce a venit și dubios de repede. Pentru iubitorii de vin și cei amatori de o ieșire într-un loc retras, cu vibe plăcut, chiar în Piața Victoriei, restaurantul poate fi o alegere bună, rămâne așadar de organizat o seară cu degustare de vin din cele câteva zeci de soiuri expuse în restaurant.

Stadio – Restaurant cu Atrium

La Stadio am ajuns într-o zi ploioasă tare și ne-am așezat la masă sub cupola uriașă pe care răpăiau picăturile mari de apă. Restaurantul e pitit pe Câmpineanu și la intrare lasă impresia unui loc mic și întunecos, dar nici pomeneală: e un spațiu aerisit și bine gândit, luminos și deschis unde mâncarea e atent pregătită și servită. Porția de coaste și tortilla de pui din meniul lor internațional mi s-au părut foarte bune și au primit nota mare și pentru vibe-ul de “terasă” la interior.

Un comentariu Adaugă-l pe al tău
  1. Foarte bune serviciile si mancarea, am avut un eveniment la Inter, unde a trebuit sa filmez si sa fotografiez un eveniment si am ramas placut surprins de servicii si de mancare pe care au oferit-o in ziua respectiva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *