3 rețete de limonadă pentru o vară răcoroasă

Cât timp se face socata în balcon, am trecut în scris trei rețete de limonadă improvizate de mine, după gustul și preferințele noastre, care să ne țină de sete în zilele călduroase de vară.

  1. Limonadă cu căpșune

Pentru limonada cu căpșune am folosit:

  • 2 lămâi
  • 1 mână sănătoasă de căpșune zemoase și cât mai dulci
  • 3-4 linguri de miere
  • 4-5 frunze de mentă
  • 1,5 l apă

Lămâile se storc separat și se amestecă apoi cu căpșunele pasate și trecute prin sită și cu lingurile de miere. Când mierea e dizolvată bine, se adaugă amestecul într-o carafă cu apă rece, împreună cu frunzele de mentă ușor strivite. Se amestecă toată compoziția și se dă la frigider măcar o jumătate de oră, ca să aibă aromele timp suficient să se împrietenească înainte de a turna limonada în pahare. Eu am lăsat și bucăți întregi de căpșune spre deliciul copiilor care le-au pescuit încântați din pahare cu paiele-linguriță.

2. Limonadă cu sirop de brad

Deși nu diferă mult de limonada clasică, cea cu sirop de brad are un gust și o savoare aparte. Am folosit:

  • 2 lămâi
  • 4-5 linguri de sirop de brad (de preferat din cel făcut în casă, care e mult mai aromat și mai intens ca gust decât cele de prin comerț)
  • 1,5 l apă
  • 4-5 frunze de mentă

Ca la toate limonadele, eu amestec zeama de lămâie cu îndulcitorul (în cazul acesta siropul de brad) înainte să adaug apa și strivesc puțin frunzele de mentă. Când e totul gata amestecat, lăsăm iarăși la frigider o jumătate de oră înainte de a servi.

3. Limonadă cu ghimbir și sirop de agave

Dintre toate, cea mai sănătoasă și răcoritoare limonadă mi se pare cea cu ghimbir. Pun mult ghimbir, să se simtă din plin gustul înțepător și uneori las îndulcitorul să se amestece bine cu ghimbirul înainte de a adăuga apa. De data asta am folosit:

  • 2 lămâi
  • 2 bucăți potrivite de ghimbir
  • 4-5 linguri de sirop de agave
  • 1,5 l de apă

Am dat o bucată de ghimbir pe răzătoare, iar pe cealaltă am tăiat-o fâșii subțiri și am amestecat totul cu siropul de agave și zeama de lămâi. Am lăsat o oră aromelor să se combine și am adăugat apoi apa. Pentru decor am folosit și o frunză de mentă, fără să adaug mentă și în limonadă, pentru a nu strica gustul de ghimbir după care sunt înnebunită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *