Unde ne mai încărcăm bateriile în București?

E așa de mohorât afară și atât de urâtă perioada asta de care sperăm să scăpăm cât mai curând încât m-am gândit că ar fi bine să recomand trei locuri unde ne putem încărca bateriile și ne putem lua energie pentru săptămânile ploioase ce se anunță în continuare, testate bineînțeles în prealabil de mine.

Belle Maison Spa

Aflată în centrul Bucureștiului, într-o superbă vilă veche recondiționată, Belle Maison Spa e casa răsfățului sublim, din punctul meu de vedere. Am ajuns acolo după ce o foarte bună prietenă, căreia îi mulțumesc înzecit, mi-a făcut cadou un voucher pentru o sesiune de masaj. Ulterior am mai adăugat eu câteva opțiuni, în așa fel încât am ajuns să mă delectez per total vreo 2-3 ore :D. Nici nu aș știi ce să recomand mai întâi, cert e că ai impresia de cum intri că ai pășit într-un sanctuar al liniștii, cu lumină difuză care să îmbie la visare, muzică de relaxare în surdină, parfum de flori și lumânări peste tot. M-am simțit complet în siguranță și în privința măsurilor luate în perioada pandemiei, curat și dezinfectat peste tot, garderoba de unică folosință și cât mai puțin contact cu cei din clădire (am discutat doar cu persoana care s-a ocupat de mine, nu am văzut și nu am auzit pe nimeni altcineva cât am fost acolo, ca și când aș fi avut întregul loc doar pentru mine). Răsfățul a inclus un masaj de relaxare combinat, spa pentru picioare și un delicios ceai servit în tihnă la final și pot spune că la plecare m-am simțit cu totul alt om.

Hairstage

De vreo cinci ani, de când Monica Stângă și Jean Sotir au făcut echipă și au deschis salonul lor din strada Tunari 85, nu merg nicăieri pentru vopsit, tuns, îngrijre păr. Și da, pentru mine (și bănuiesc că nu sunt singura), treaba asta cu îngrijirea părului e terapie curată, nu merg doar pentru a da o nouă formă părului sau a-i schimba culoarea, ci pentru că pur și simplu e o modalitate excelentă de destindere și a-ți reîncărca bateriile din când în când. Iar de la ei nu ai cum să pleci altfel decât cu zâmbetul pe buze, pentru că dincolo de profesionalismul și abilităților lor de hairstyliști, oamenii aștia chiar fac cu drag munca lor și tratează fiecare client cu deosebită atenție. Nu m-am dus aproape niciodată având ceva precis în minte, de fiecare dată merg cu o culoare care mi-ar plăcea sau o tunsoare, după care Jean verifică atent textura părului meu (mai ales că nu am cine știe ce podoabă capilară), discutăm despre ce se poate face, ce ar fi potrivit cu forma feței, culoarea tenului, nuanța mea naturală și abia apoi punem în aplicare. Unde mai pui că Jean citește psihologie, face cursuri de dezvoltare personală, călătorește mult și dezbate cu mine mai tot timpul subiecte care îmi fac deosebită plăcere. Deci cum să nu revii aici, again and again, dacă pleci cu păr de vedetă și încântată de compania cu care ți-ai petrecut câteva ore bune?

Asteroidul B 612

N-am să las recomandări doar pentru timpul pe care ar trebui să ni-l facem pentru noi însele (sau înșine), ci și un loc frumos, descoperit recent împreună cu copiii, în care am simțit pentru o oră că facem parte din lumea magică a poveștilor. Asteroidul B 612 e o librărie micuță, născută din pasiunea pentru cărți și frumos, pentru copii și povești nemuritoare. E atât de micuță că abia am găsit-o pe străduțele înguste de lângă Podul Cotroceni, dar odată intrați, n-am mai fi plecat. Doamna de la librărie ne-a povestit pe îndelete despre fiecare carte pe care am pus mâna, ne-a lăsat să răsfoim tot ce ne-am dorit și ne-a sfătuit ce să alegem ca să plecăm pe deplin mulțumiți, amintindu-mi puțin de librăria micuță din ”You’ve got mail!”, cu Tom Hanks și Meg Ryan. Dacă s-ar fi putut, am fi luat toate cărțile cu noi, atât erau de frumoase toate. Am primit în schimb diplome de veverițe cititoare care ne-au mai alinat un pic supărarea și am plecat încântați că am mai dat peste încă un om frumos și un loc la fel unde o să revenim cu siguranță.

 
Instagram Access Token not valid. Please reauthenticate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *