Barcelona în 40+ imagini

Barcelona e unul dintre acele orașe care nu se vizitează pur și simplu, se simte, se trăiește, se gustă. Se ia la pas fiecare străduță și se admiră bucățile de Gaudi răsfirate peste tot, se respiră aromele de paella și jamon și sangria, se ascultă forfota de pe Las Ramblas și zbucimul valurilor peste nisipul fierbinte. Nu are cum să nu-ți placă spiritul Barcelonei, atât de latin și de pasional indiferent în care colț al orașului te-ai afla.

Te poți pierde ușor pe Las Ramblas, intri în La Boqueria și ești copleșit de culori, arome, mirosuri, gusturi, apoi pornești alene către ocean, cu privirile când în stânga când în dreapta la spectacolul străzilor, până ajungi la statuia lui Columb, arătând mândru orizonturile către care naviga acum sute de ani.

Urmezi apoi calea către acvariu sau stadionul Barca sau urci către Montjuic doar ca să ajungi în piața fântânilor magice sau, de ce nu, explorezi grădina zoologică perfect încadrată în vibe-ul orașului. Indiferent ce alegi, destinația finală e aceeași: sentimentul de frumos și relaxare și armonie.

Și sigur, nu pleci din Barcelona fără un periplu culinar făcut ca la carte, căci ce ar fi Spania fără mâncarea ei delicioasă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *