2020 în review

O, Doamne, ce mai an am avut, cum a trecut pe nesimțite și cum ne-am trezit la final, fără să știm prea bine ce ne așteaptă mai departe și cum se va desfășura 2021. Uitându-ne înapoi însă la locurile și oamenii frumoși cu care ne-am petrecut anul acesta, parcă ne cuprinde speranța că va fi bine în cele din urmă și că ușor, ușor viața își va relua cursul natural. M-am gândit așadar să împărtășesc anul nostru în review, pentru inspirație și mai ales încurajare că se poate să găsim bine și frumos chiar și atunci când ne e mai greu.

La început de ianuarie, când nu aveam nici cea mai mică idee ce ne așteaptă, ne bucuram de zăpadă și de pârtiile excelente de la Bansko, urmând ca mai apoi, în februarie să ajungem cu cei mici pe pârtiile de la Azuga, în minunata tabără de ski Happy Camps de care am povestit aici. În martie au venit veștile proaste, așa că ne-am făcut bagajele și ne-am mutat la munte, în apropiere de Rânca și lângă bunicii noștri dragi, unde am stat cuminți și ne-am bucurat de tot ce înseamnă acasă, cu activități pentru cei mari și cei mici, cu multe gânduri bune și planuri pentru viitor.

Iar de cum am primit undă verde la plimbare, am fugit să descoperim Buzăul și Bucureștiul. Weekendul de Rusalii ne-a găsit la Marea Neagră, unde ne-am bucurat de valuri și nisip, dar și de mâncarea bună de la Cherhanaua Tașaul. În iulie am descoperit Cascada Pruncea și Lacul Siriu, dar am fugit și până în Grecia, prima ieșire din țară în pandemie. Ne-am continuat apoi plimbările în țară, descoperind Cazanele Dunării, Hunedoara, Deva, Alba-Iulia și alte două orașe transilvănene frumoase, Turda și Sibiu.

N-am pierdut vremea nici cât am stat acasă, în București, ne-am delectat cu câte o plimbare în oraș sau un prânz delicios cum a fost cel despre care am povestit aici.

August ne-a adus o minunată vacanță în Croația, de la Krka la Makarska și mai jos, în Dubrovnik, vacanță care încă ne mai umple sufletele de bucurie. Și ca să ne încărcăm bateriile pentru o toamnă lungă de școală și grădiniță în pandemie, am ales să ne petrecem primele zile de toamnă în Delta Dunării, explorând totodată câteva dintre cetățile dobrogene încărcate de istorie și poveste.

În octombrie am stat locului, cu ieșiri în parcurile bucureștene și cu multe lecturi, despre care am povestit aici. Iar luna trecută ne-am reluat călătoriile prin Transilvania cea frumoasă, cu opriri la Criț, Sighișoara, Rupea, Sâmbăta de Sus, dar și la Complexul Geologic de la Racoș. Și ca să inspirăm și pe alții, am venit și cu o recomandare de cazare în zonă care să fie pe placul tuturor celor în căutare de ceva deosebit.

Pentru luna decembrie, lucrurile sunt la fel de neclare ca și tot anul care urmează, cuvântul potrivit fiind imprevizibilitate. Așa că lăsăm lucrurile să decurgă normal și profităm de timpul acasă pentru a ne facem planuri pentru când vremurile nebune vor fi trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *