În jurul lumii – restaurante cu priveliști de nota 10

Zilele trecute admiram panorama orașului Dubrovnik de sus de tot, așezați la una din mesele restaurantului Panorama Restaurant & Bar Dubrovnik și mi-am adus aminte că de-a lungul călătoriilor noastre n-am dus deloc lipsă de restaurante cu priveliști minunate despre care m-am gândit să povestesc mai jos, cu dor de ducă și multă recunoștință că am fost cândva acolo.

Panorama Restaurant & Bar Dubrovnik

Și să începem cu cea mai recentă experiență de acest fel, un restaurant aflat la capătul telegondolei care te duce sus, la 405 metri deasupra nivelului mării, de unde se poate admira orașul în toată splendoarea lui, dar și câteva din insulele din apropiere. Prețurile nu sunt cele mai mici, dar mâncarea e atent pregătită și servirea de nota zece, iar priveliștea face cu siguranță toți banii. Pentru cei care nu sunt fanii urcatului cu telecabina, la restaurant se poate ajunge cu mașina, iar parcarea e gratis undeva mai sus de restaurant. Noi am încercat să facem rezervare pentru cină, dar din păcate nu mai aveau nimic disponibil cu vedere la oraș, așa că pentru cei dornici să prindă apusul acolo e nevoie de o rezervare mai din timp.

SkyBistro – Langkawi Sky Bridge

Una dintre cele mai frumoase vacanțe a fost cu siguranță cea din Malaezia, pe insula Langkawi unde am hoinărit ca doi tineri și neliniștiți pe un scuter, străbătând în lung și în lat toată insula și încercând tot soiul de experiențe complet noi pentru doi începători într-ale călătoriilor. Și cum nu puteam rata o urcare la Sky Bridge, ne-am luat gustarea de dimineață la SkyBistro aflat chiar la intrare pe Sky Bridge, un bistro drăguț de unde puteai admira întreagă insulă de la 605 metri altitudine deasupra mării. Gustările rapide și înghețata delicioasă ne-au energizat pentru o zi întreagă de plimbăreală.

Langkawi – cină în lanul de orez

Și dacă tot suntem în Langkawi, se cuvine să scriu despre una dintre cele mai căutate experiențe de pe insulă, mesele luate în mijlocul lanurilor de orez. Mesele joase cu perne așezate pe jos, chiar la nivelul verdelui intens al lanului de orez transformă orice masă în ceva unic, iar de mâncare nici nu mai vorbesc: nu îmi aduc aminte să fi mâncat ceva care să nu îmi placă în Malaezia, iar în Langkawi – insula duty free, am făcut asta la prețuri derizorii. Cei care oferă astfel de experiențe se găsesc peste tot și sincer nu îmi aduc aminte cum am dat de lanul acesta de orez, dar e o experiență culinară pe care aș repeta-o oricând.

Classico Beach Club Urca – Rio de Janeiro

Schimbăm continentul, dar revenim la altitudine: Pao de Açucar, 396 metri deasupra mării și o priveliște amețitoarea asupra celui mai vibrant oraș văzut până acum. Totul din scaunele confortabile ale restaurantului Classico Beach Club Urca, unde am savurat un burger delicios cu carne de vită medium rare, brânză de capră și ceapă caramelizată, prima oară când încercam un burger fără chifteaua din carne tocată, ci cu steak de vită feliat în loc. Prețurile ok pentru Rio de Janeiro, ținând cont de panorama care venea la pachet cu masa.

Hotel Guamini Mission – Argentina

Acceași vacanță, altă țară (Argentina) și un hotel luat pe ultima sută de metri în drumul nostru către cascadele Iguazu. Hotelul a venit la pachet cu un restaurant de tip fine dining, cu sală uriașă de mese, candelabre și chelneri îmbrăcați la patru ace, care te serveau impecabil. Totul cu vedere la râul Parana, aproape de locul în care trei state, Brazilia, Argentina și Paraguay se învecinează, separate doar de râul tulbure și învolburat care curgea nestingherit și prin fața restaurantului nostru. Adaugi un infinity pool, mâncare delicioasă și nu mai vrei să pleci de acolo niciodată.

The Old Mountaineer’s Cafe – New Zealand, Mount Cook

Niciodată n-am apreciat mai mult o pizza ca cea mâncată la The Old Mountaineer’s Cafe după cele trei ore petrecute pe Hooker Valley Track. Caldă și intimă, atmosfera de acolo a fost fix ce a trebuit pentru doi drumeți înfometați. La pachet cu Meat Lovers Pizza a venit și un view de nota zece către Mount Cook, unul dintre cei mai impresionanți munți văzuți vreodată.

Rachi Restaurant – Lefkada, Exanthia

Revenim mai aproape de casă și ne oprim la taverna Rachi în Lefkada, amplasată strategic pentru o panoramă de nota zece asupra insulei și asupra temerarilor care plonjau cu parapanta chiar lângă tavernă. De mâncare nu zic nimic, eram la greci, deci ne-a fost totul pe plac. Un loc de trecut pe listă odată ce lăsăm în urmă plajele de vis ale Lefkadei, cu apele lor turcoaz și limpezi.

NOR SKy Casual Restaurant – București

Despre Nor am mai scris pe aici, așa că nu am să intru în detalii. Deși nu mi se pare că excelează la capitolul mâncare, la categoria priveliști se poate înscrie lejer în top 10, mai ales dacă rezervarea e pentru orele serii, când soarele apune peste București și se poate vedea cum se aprinde ușor, ușor un oraș care mie îmi place încă mult și pe care îl consider acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *