Parc Aventura Rânca

De cele mai multe ori când merg acasă nu vreau decât să lenevesc, să mănânc și să dorm bine, în principiu să nu fac nimic din ce fac atunci când sunt la București :). Dar după atât de mult timp petrecut în casă avem un dor de ducă de nedescris, așa că am profitat de weekendul petrecut la bunici și am dat o fugă la munte, fugă despre care vrem să povestim tuturor.

Cine nu a ajuns încă pe Transalpina, e musai să o facă, am și scris de ce aici și aici. Iar până acolo, Novaci-ul, orașul meu natal, îi întâmpină pe toți cu mâncare bună și tradiții frumoase, păstrate de acum sute de ani. Noi am mers direct la țintă de data asta, la Parc Aventura Rânca, pentru că simțeam un pic nevoie de mișcare, iar parcurile de aventură fac deliciul oricărui copil.

 
Instagram Access Token not valid. Please reauthenticate.

Situat chiar la intrarea în Rânca, pe partea stângă a drumului care coboară spre stațiune, parcul e deschis de ceva vreme și cei de acolo continuă să extindă traseele de cățărare și tiroliană pe care le au deja amenajate. Traseele sunt de dificultăți diferite, potrivite și pentru adulți, dar și pentru cei mai mici (pe Olivia am dus-o prima oară când avea 3 ani și un pic), iar cele pentru copii au nume care o să îi încânte și mai tare, ducându-i în tărâmul poveștilor cu căpitanul Hook sau în lumea Lego bună de escaladat.

Lângă parc există și o mini – terasă amenajată cu mese și scaune unde pot aștepta părinții care nu vor musai să îi însoțească pe copii (noi am vrut), iar lângă punctul de informații și bilete se află și un mic loc de joacă unde cei mai mici se pot da în leagăne.

 
Instagram Access Token not valid. Please reauthenticate.

Prețurile sunt mai mult decât ok, pentru 2 trasee se achită 25 Ron, iar personalul e foarte prietenos cu copiii. Li se explică pe înțelesul lor regulile de siguranță, după ce în prealabil li se pune echipamentul, iar înainte de urcarea pe traseu, copiii exersează prinderea și desprinderea carabinelor pentru ancorare. Atunci când vor să testeze trasee de dificultate mai mare, copiii sunt însoțiți de un supraveghetor pentru ca totul să decurgă în cea mai mare siguranță.

Noi ne reîntoarcem anul acesta cu siguranță, nu de alta, dar data viitoare vreau și eu să mă cațăr cu ei :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *