Weekend la mare și o cazare child-friendly pe litoralul românesc

Pandemia asta a schimbat multe lucruri în viețile noastre și va mai schimba cu siguranță multe, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunțăm la stilul nostru de viață și la lucrurile cu care eram obișnuiți, ci doar că trebuie să învățăm să ne adaptăm la noile condiții și la noua normalitate pentru că avem în continuare nevoie să facem ceea ce ne place și ceea ce ne dorim.

Am ieșit treptat din auto-izolare, cu plimbări în jurul casei sau la bunicii pe care nu îi mai văzuserăm de multă vreme, dar ni s-a făcut și un dor nebun de mare, chiar dacă nu am fi ajuns la ea mai devreme de 1 iunie nici în condiții normale.

Weekend-ul trecut, cum se anunța cald și bine și aveam și 3 zile la dispoziție de petrecut undeva, am ales să dăm o fugă pe litoralul nostru, pentru o porție de soare și, de ce nu, dacă vremea permite, de apă și plajă. Am ales Năvodari bazîndu-ne pe faptul că am mai fost acolo și în anii precedenți la început de iunie și n-am perceput niciodată stațiunea ca fiind una aglomerată în perioada asta. Asta ne-ar fi permis să păstrăm în continuare măsurile de protecție, bucurându-ne în același timp de o mini-vacanță fără prea mult stres.

Am ales, în aceeași idee, cazare la privat, un apartament drăguț pe care vrem să îl recomandăm mai ales familiilor cu copii, la nici 5 minute de plajă, mobilat și utilat complet pentru a putea lua masa acolo și pentru a ne putea pregăti câte ceva, fără să fim nevoiți să ieșim la terase sau restaurante. Am găsit curat, apartamentul e dotat cu aer condiționat și situat la parterul unui bloc, departe de restaurante sau de terasele de lângă faleză, iar detalii despre preț și perioadele încă disponibile găsiți aici. În perioada în care am fost noi, prețul a fost de 150 Ron pe noapte, un preț excelent zic având în vedere locația.

Ce nu ne-a plăcut prea tare a fost faptul că stațiunea a fost mult mai aglomerată decât ne așteptam în perioada asta și nici vorbă de vreo distanțare socială. Dacă noi ne-am așezat pe plajă cât mai departe de ceilalți, am văzut o grămadă de copii jucându-se și socializând pe plajă, la fel și mulți tineri adunați pe câte un prosop și nu mai zic de cei ieșiți seara la plimbare pe faleză. Pare că lumea e complet relaxată și a uitat de tot de pandemia asta.

Deși plaja era destul de murdară și complet neamenajată în zona fără șezlonguri, marea a fost de vis: limpede, de un verde incredibil, cu valuri reci care lăsau la mal șiraguri lungi de scoici și spumă. O adevărată încântare. Unde mai pui că luni, înainte să plecăm, am avut parte de un adevărat spectacol: aer fierbinte și ceață deasă cum n-am mai văzut până acum decât la ocean au cuprins întreaga plajă, într-un adevărat decor de film mister.

 
Instagram Access Token not valid. Please reauthenticate.

Noi am evitat pe cât se poate aglomerația, nu am mers deloc la terase în zonă, singura excepție fiind Cherhanaua Tașaul unde spațiul permite distanțarea și ai suficient loc de mișcare în aer liber, pe malul lacului, în așteptarea mesei.

 
Instagram Access Token not valid. Please reauthenticate.

Vine rândul muntelui în weekend-urile care urmează, iar apoi vacanța anuală în Thassos, pe care o așteptăm cu sufletul la gură și despre care o să povestim cu siguranță cu alți ochi de data asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *