Anul experiențelor – Mai: ne plimbăm prin Buzău și descoperim Grădina Botanică în 4

Mă țin de cuvânt și continuu seria articolelor cu experiențe noi pentru fiecare lună a acestui an, fie ele călătorii noi și activități noi pe care nu le-am încercat sau locuri frumoase de revăzut de data aceasta alături de copii. Luna aceasta, puțin mai relaxați după starea de urgență care s-a încheiat pe 15 mai, venim cu 3 idei de petrecere a weekend-ului potrivite pentru întreaga familie.

Vulcanii Noroioși

Am ajuns de vreo 3 ori la Vulcanii Noroioși, dar doar de data aceasta în formulă completă de 4 și ne-a plăcut mai mult ca oricând în special pentru că nu era aglomerat deloc, vremea a fost numai bună de vizite de acest gen și am avut cu noi un prichindel care nu mai fusese niciodată aici.

Nu ne-am limitat doar la a ne holba în gurile de sulf și noroi care scoteau bulbuci mai mici sau mai mari, ci am sărit peste dunele de noroi întărit care înconjoară vulcanii, iar apoi ne-am plimbat pe micul traseu care pleacă de la intrare în stânga și care oferă informații utile vizitatorilor sfârșind apoi într-un view point de unde se vede întregul loc. Ca de fiecare dată când suntem cu cei mici, privim locurile cu totul și cu totul diferit, mirosim florile, pipăim pământul, ne jucăm și explorăm, lucruri care ne permit să ne încărcam de energia locului mai mult decât de obicei. Drumul până acolo e foarte bun față de data trecută când am prins ceva denivelări și porțiuni neasfaltate, iar taxa de intrare e infimă.

Tabără de sculptură de la Măgura

Dacă tot am ajuns în zonă, am vrut neapărat să vizităm și tabăra de sculptură de la Măgura, aflată în vecinătatea mânăstirii Ciolanu și a schitului Cetățuia. La mânăstirea nu am intrat, era destul de aglomerat fiind duminică dimineața, iar ploaia și foamea ne-au stricat planul de a urca la Cetățuia. Ne-am bucurat în schimb de o plimbare lungă în aer curat, miros de flori de câmp, pe fundalul slujbei de duminică ce răsuna în toată valea.

 
Instagram Access Token not valid. Please reauthenticate.

Tabăra datează de pe la 1971 și este împărțită în două, ambele porțiuni de o parte și de alta a drumului județean ce vine de la Berca și coboară către Sărata-Monteoru. Până să descifrăm pe plăcuțe ce reprezintă fiecare sculptură, i-am provocat pe cei mici să ne imaginăm ce au vrut să reprezinte sculptorii și ce cred ei despre uriașele monumente de piatră, cu forme care de care mai ciudate. Bonus, tot cercetând fiecare frunză, piatră, crenguță găsită, au dat și peste câteva frăguțe abia coapte care le-au făcut mare plăcere.

Grădina Botanică

De când sunt în București, la Grădina Botanică am ajuns o singură dată și aceea în extra sezon, când grădina era lipsită de frunziș și plante așa cum e ea la final de primăvară. Vizita a fost deci cât se poate de așteptată de toată lumea și s-a dovedit o idee excelentă de plimbare în weekend.

Punctele de interes maxim au fost bineînțeles lacul cu rațe și boboci de rață, cu crapi koi colorați și cu sălcii pletoase coborând până în apă, dar și grădina cu sute de trandafiri înfloriți, de toate culorile și parfumurile. Ne-am oprit să mirosim fiecare tufă în parte, ne-am făcut poze multe și am adunat petalele căzute pe post de suveniruri. Iar la final, după o plimbare lungă pe cărările întortocheate alea grădinii, ne-am răsplătit cu o înghețată sub copacii umbroși, așezați pe băncuțe sau direct în iarbă.

 
Instagram Access Token not valid. Please reauthenticate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *