Complex Lagomandra, Halkidiki – recenzie

Acum mulți ani, să tot fie vreo 8, vânam oferte de tot soiul pe site-uri din acelea de reduceri gen Fundeal, Groupon etc. Și mi-au picat ochii pe o ofertă care suna prea bine ca să fie adevărată: 500 Ron/persoană pentru 7 nopți de cazare cu demi-pensiune, la hotel de 3 stele pe brațul Sithonia, în apropiere de Neos Marmaras. Perioada nu era chiar cea mai bună de mers în Grecia (jumătatea lui mai, dacă îmi amintesc bine), motiv pentru care, din lipsă de clienți, cei de la complex ne-au anunțat că nu vor putea deschide hotelul de 3 stele și că ne mută la 4 stele, fără taxe în plus. Ne-am bucurat, desigur și am pornit la drum în ceea ce avea să fie prima vacanță în Grecia și cea în care ne vom îndragosti iremediabil de țara asta pe care am vizitat-o de zeci de ori între timp.

Complexul Lagomandra era compus din două hoteluri mari, unul pe malul mării (cel de 4 stele) și unul peste stradă de acesta (cel de 3 stele), ambele cu piscină, bar, restaurant, locuri de joacă pentru copii cu oferte de baby-sitting incluse. La prima noastră vizită acolo am stat la cel de 4 stele, la o viluță lângă piscină și la nici 2 minute de mers pe jos de plajă, un loc absolut superb, cu pădure de pini chiar pe plajă și drum amenajat pentru plimbările de seară. Mâncarea a fost de nota 20, diversificată și excelent gătită, de la supe la fripturi, salate și deserturi, fructe din belșug, nu ne-a lipsit nimic cât am stat acolo. În anul următor, cu bunicii și un bebe de nici un an cu noi, am ales hotelul de 3 stele, cu camere spațioase și atent amenajate pentru tot confortul, și cu aceleași condiții de demi-pensiune, la 50 de euro pe noapte camera (undeva în iunie).

Acum ambele hoteluri, renovate și cu multe îmbunătățiri, sunt de 4 stele, cel de lângă stradă oferind și servicii extinse de SPA și văd că și prețurile au crescut considerabil, ceea ce e oarecum normal și de așteptat, iar din imaginile și review-urile de pe site și de pe Booking pare că face toți banii (găsiți mai multe detalii aici: Lagomandra Beach Hotel.)

Pe lângă condițiile de acolo, ceea ce ne-a plăcut foarte tare a fost locația în sine. Complexul e poziționat pe malul mării, cu posibilități infinite de plajă, plimbare și sporturi acvatice.

În afară de asta, Neos Marmaras, cu al său port și taverne așezate chiar lângă vapoarele ancorate în port e de vis și oferă tot ceea ce ai nevoie: farmacii, spital, supermarketuri, locuri pentru luat masa la prânz atunci când optezi pentru varianta cu demi-pensiune, cum am făcut noi.

Tot din Neos Marmaras se organizează zilnic excursii de tot felul. Nouă ne-a făcut cu ochiul o excursie de o zi la mânăstirile de pe brațul Atos (din vapor evident) cu o ambarcațiune veche, din lemn, cu pirați la bord și petrecere cu muzică grecească live. Am avut ghid inclus, care ne-a povestit despre fiecare mânăstire în parte pe măsură ce le treceam în revistă și totul mi s-a părut o idee excelentă pentru petrecerea unei zile acolo.

Faptul că am călătorit cu mașina ne-a permis să explorăm și alte câteva plaje de neratat și preferata noastră dintre toate e Portocali beach, cu acces deloc facil (pe vremea aceea, cel puțin, plaja era încă ne-amenajată și se putea ajunge acolo pe o potecă deloc ușoară pentru o femeie însărcinată în 7 luni), dar cu apă turcoaz și perfectă pentru o bălăceală pe cinste la mijloc de mai.

Un alt loc deloc de neglijat și pe care îl recomandăm tuturor celor în căutare de o oază de liniște după vremurile astea nebune e Parthenonas, un sătuc mic în vârf de munte, cu o priveliște minunată asupra peninsulei, cu căsuțe tradiționale grecești aruncate pe dealuri abrupte și cu câteva taverne fermecătoare și cu mâncare delicioasă. Locul e aproape pustiu, doar 7 locuitori are sătucul, restul ocupanților fiind cei care se ocupă de taverne și cum noi am ajuns acolo în extra-sezon, am avut întreg sătucul la dispoziție pentru o plimbare minunată în aer curat de munte.

Numărăm zilele până la vacanța în Grecia din iulie pe care cred că o vom aprecia înmiit de data asta :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *