Anul experiențelor – Aprilie, inspirație pentru acasă

Cu siguranță nu despre genul ăsta de experiență aș fi vrut să povestesc, ci despre mini-vacanța noastră de 1 mai la Londra, care evident nu mai are loc. Noroc că atât ne-am fâstâcit în a o planifica, încât a început toată nebunia asta cu Coronavirusul și am renunțat la a ne mai lua bilete de avion, deci n-am pierdut nimic, n-am alergat să ne recuperăm banii dați pe bilete.

În fine, faptul că stăm acasă nu trebuie să fie neapărat o neplăcere totală, dimpotrivă, s-ar putea ca asta să devină noua normalitate, chiar și după ce se vor mai relaxa restricțiile, așa că azi vin cu o listă de inspirație pentru acasă, care să ne facă zilele mai frumoase, cele de acum sau cele care vor veni în perioada următoare, pentru că facem parte din cei care vor păstra distanțarea socială și după 15 mai și vom încerca să petrecem cât mai mult timp în casă, cu ieșiri în aer liber doar pentru mișcare și cumpărături.

Am descoperit spre marea mea bucurie 2 magazine online de care nu auzisem până acum și care mi-au plăcut tare mult: https://vegis.ro/ și https://www.esteto.ro/. De la Vegis se pot cumpăra o mulțime de produse naturale, fie că vorbim de alimente, vitamine și suplimente sau de produse cosmetice și de îngrijire a corpului. Noi ne-am dat o comandă chiar în perioada de post și am testat untul de arahide de la Biona, dar și cremele de protecție solară pentru adulți și copii de la Cosmetic Plant și Favisan. Cei de la Esteto ne-au trimis acasă tot ce aveam nevoie pentru a aduce saloanele de cosmetică în izolare cu noi. Mi-am luat vopsele profesionale și pensule pentru vopsit acasă, seturi pentru manichiură, creme pentru îngrijire corporală și a părului. În felul ăsta pot să continuu ritualurile de îngrijire acasă la fel ca la salon și să nici nu fiu nevoită să dau buzna la saloane cu toată lumea, după 15 mai.

Și că tot vorbim de frumos și estetic, dacă tot nu mi-am putut face (prea multe) planuri pentru vara asta, măcar o să ies la plimbare afară cu cele mai frumoase rochițe și cele mai simpatice accesorii. Iar pentru asta am pus deja ochii pe o salopetă de in de la https://www.pur.clothing/ și pe o rochiță din colecția nouă a celor de la https://www.chemistry-studio.com/ (încă nelansată). Cei de la Chemistry Studio au colaborat cu Mădălina Andronic pentru printuri, așa că am aruncat un ochi și pe site-ul ei și am dat peste niște minunății de ilustrații, care ar merge bine pe pereții albi și bine luminați din casă și ne-ar aduce un strop de culoare în zilele astea deloc senine. Toate creațiile Mădălinei se găsesc pe https://madiandronic.com/shop/ și sunt absolut minunate.

Tot la Mădălina am văzut niște frumuseți de bijuterii din ceramică minuțios decorate, dar nu îmi dă inima ghes să dau atâția bani pe o pereche de cercei, așa că am căutat variante la fel de drăgălașe, dar mai accesibile ca preț și am dat peste cei de la https://gruni.ro , un atelier de ceramică din Timișoara, care face nu doar decorațiuni și veselă, ci și coliere și cercei. Am pus ochii pe câteva chestii drăguțe și abia aștept să intre salariul :).

Dar nu doar noi ne înfrumusețăm cât stăm acasă, nu? Cum după 15 mai ne schimbăm reședința și ne mutăm înapoi la noi acasă, am și câteva idei de înfrumusețare a locuinței, nu prea multe, mai păstrez și pentru la vară (bine, recunosc, nu le-am discutat cu soțul din dotare încă, așa că le iau pe rând, să nu creadă că am înnebunit de tot stând acasă). Și aș vrea să încep prin a aduce mai multe plante la noi acasă. Momentan avem UNA!!! Și pe aia am adus-o cu greu, după ce am stat mult timp să mă gândesc dacă să aducem sau nu, pentru că…we suck at taking care of plants :)). Daaar am descoperit plantele suculente, care se potrivesc cam în orice cameră, sunt foarte rezistente și la aburul din bucătărie și la baie chiar, așa că mi-am pus în cap să comand cîteva de la Ikea de îndată ce ne reacomodăm la viața de la capitală.

Și tot la Ikea am găsit setul ăsta de balcon, care mă va ajuta, sper eu, să îmi încep diminețile cu soare și voie bună, chiar dacă afară mișună Coronavirusul, și să nu îmi fie chiar așa dor de soarele și curtea de la Novaci. Setul se găsește aici https://www.ikea.com/ro/ro/p/askholmen-masa-perete-2-scaune-exterior-vopsit-gri-maro-gri-maro-s19177918/ și mi se pare ideal chiar și pentru balcoanele mici, unde spațiul nu permite prea multe amenajări.

De la balcon revenim în casă și vin cu două propuneri pentru a ne petrece timpul într-un mod cît mai plăcut: cărți și lumânări parfumate. Recomandări de cărți am mai făcut, azi nu fac nicio recenzie, invit doar să aruncăm un ochi pe colecția ”MUSAI” a celor de la editura Art https://www.editura-art.ro/colectii/musai, eu am citit deja două, mai am vreo 3 în bibliotecă și intenționez să le achiziționez pe toate.

Și dacă tot ne așezăm confortabil cu o carte în mână pe canapea, de ce să nu aprindem și o lumânare din cele pe care ni le oferă cei de la https://flairscent.ro/? Mie imi plac lumânările parfumate și aprindem mai mereu în casă, iar cele de aici mi se par deosebite și numai bune de așezat ici-colo, pentru a transforma un colțișor mohorât într-unul vesel.

Și mă opresc aici, pentru că idei îmi tot vin, dar nu strică un pic de chibzuială în vremuri de restriște.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *