Stăm acasă. Dar stăm?

Nu suntem panicoși din fire și nici genul care să se gândească și să se pregătească pentru diverse scenarii, dar suntem precauți și responsabili, nu doar pentru noi, ci și pentru cei apropiați, așa că zilele astea lucrăm de acasă și părăsim domiciliul doar ca să ne cumpărăm strictul necesar, evitând pe cât posibil aglomerația și cozile, spațiile închise.

Partea proastă e că ne-am trezit dintr-odată, ca toată lumea de altfel, cu o grămadă de timp de petrecut în casă, fără ieșiri în parc, în oraș, doar stat pur și simplu între pereții apartamentului când afară e o primăvară superbă, iar asta nu ne place și nu ne face bine deloc. Așa că mi-am făcut repede listă cu ce voi face serile astea multe și o împărtășesc mai jos, în ideea că nu strică nimănui 1-2 sugestii de organizat timpul ăsta.

  • Decluttering 

Sau aerisirea spațiilor aglomerate din casă. Sigur avem toți din astea, dressing-uri, cutii cu jucării, tot felul de cutii cu scule, dulapuri de bucătărie aglomerate de oale pe care nu le folosim niciodată, balcoane și boxe pline de chestii mai mult sau mai puțin utile la care nu ne vine să renunțăm. Eu am zis așa: tot ce nu a fost folosit/purtat în ultimii doi ani, merge la țară (în cel mai bun caz) sau la ghenă direct. Știți fotografiile alea cu rafturi bine aranjate, haine împachetate perfect, cărți ordonate pe culori și așa mai departe? Așa vreau să arate casa mea după perioada asta, am început deja de ieri și suntem pe drumul cel bun.

  • Bucătăreală

Dar nu orice fel de bucătăreală. Acum că nu mai stăm să pregătim pachețele pentru școală, rucsac pentru balet, uniformă și alte derivate, avem mai mult timp să ne aplecăm asupra a ceea ce mâncăm și, cum zicea Crina Coliban într-un interviu, să iubim mâncarea, să fim într-o relație cu ce avem în farfurie. Eu iubesc mâncarea deja (ohooo!) și mulțumesc mai mereu celui de sus că nu pun pe mine mai deloc, că altfel m-aș rostogoli în loc de mers. Așa că zilele astea intenționez să pun ceva mai mult suflet în ce gătesc, nu doar să arunc ceva în tigaie cât să umflu burți. Am început în weekend, cu niște doradă asezonată bine cu tot soiul de chestii (inclusiv leurdă, my love) și cu brioșe cu banane (aluat de banana bread, doar că în forme de brioșe) fără prostii în ele, pentru că am preconizat că o să mănânc multe și am zis să fie măcar mult și sănătos. Și cine zice că micul dejun nu poate să fie și el scos din cărțile cu rețete ale lui Jamie Oliver?

 

  • Lectură

Promit să mă organizez serile astea și să povestesc mai detaliat despre ce am citit și eu, dar și copiii în ultima jumătate de an, însă până atunci las o listă de câteva cărți care mi-au plăcut tare mult și care merită atenție zilele astea:

Margaret Mazzantini – Marea, dimineața

Muriel Barbery – Eleganța ariciului

Jonathan Safran Foer – Toată lumina pe care nu o putem vedea

Joan Didioni – Anul gândirii magice

Tatiana Țâbuleac – Vara în care mama a avut ochii verzi

Amos Oz – Să cunoști o femeie

Kurt Vonnegut – Hocus Pocus

 

  • Filme și seriale

Lista de filme nu e așa lungă la mine, pentru că greu găsesc 2 ore legate să ma uit la un film, dar zilele astea, când e plin internetul de tot felul de vești proaste, aș alege ceva mai light, care să mă ajute să mă detașez un pic de ce se întâmplă. Aruncați deci un ochi pe  ”Death at a funeral”, ”He’s just not that into you”, ”The invention of lying”, ”We’re the Millers”, ”Dinner for schmucks”, filme din astea vechiuțe, dar încă bune.  Aseară am văzut si ”The Lincoln Lawyer” care mi s-a părut iarăși bun pentru că am avut ocazia să îl văd încă o dată pe Matthew McConaughey făcând un rol foarte tare.

La capitolul seriale rămân tot la oferta Netflix și cum tocmai am terminat ”You”, o să încep să mă uit la ”The Kominsky method” și poate o să revăd și ceva din ”Friends”, ”Stranger things” și sezonul doi din ”13 reasons why” pe care l-am abandonat tot din lipsă acută de timp liber.

  • Mișcare și sport

Eh, cu asta o să fie mai greuț, dat fiind faptul că trebuie să stăm în casă, daaar…cred că o plimbare la ceas de seară, când sunt parcurile/străzile mai pustii nu e chiar așa exagerată și cred că pe vremea asta o să facă minuni psihicului nostru. Pe lângă asta, de vreo câteva zile m-am reapucat de yoga, căci nu-mi mai dădeau pace durerile de spate și am reușit să ma mobilizez măcar o dată la două zile câte 30 de minute, acasă evident, la sală cine știe când mai ajung. Am văzut că draga de Alexandra Negulescu, pe care o știu de când frecventam cursurile celor de la Power Yoga Romania, are acum canal Youtube, ceea ce înlesnește demersul meu. Alexandra e încă la început de drum cu canalul său, dar eu i-am dat subscribe și aștept vești de la ea via Youtube.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *