Tabăra de ski pentru părinți și copii Happy camps

Am promis că revin cu detalii despre experiența noastră în tabăra de ski de anul acesta, prima de acest fel, dar cu siguranță nu și ultima, așadar iată mai jos câteva informații utile celor interesați de o astfel de vacanță.

Totul a început înainte de sărbătorile de iarnă, când căutam variante de tabere de ski în care să pot merge cu piticii și care să fie ok din toate punctele de vedere: perioadă, program, costuri. Am fost destul de dezamăgită să aflu că pentru copiii cu vârste mici (4 ani) majoritatea celor care organizează tabere nu au programe speciale care să se plieze pe nevoia lor de odihnă și joacă, rămânând doar varianta de curs privat cu instructor 1 la 1, care nu ne avantaja deloc, nici ca program și nici ca preț.

După câteva telefoane și lămuriri, am ajuns pe site-ul celor de la Happy Camps, coordonați de doamna Cristina Sasu, care organizează o mulțime de tabere pentru copii, pentru toate gusturile și toate vârstele. Am discutat un pic despre program și organizarea taberei și ce mi s-a părut cel mai fain din start a fost faptul că în cazul în care cei mici se îmbolnăvesc, avansul este returnat în întregime și se poate renunța la tabără fără niciun fel de problemă.

Costul taberei pentru un copil a fost de 1490 Ron, în care au avut inclus instructajul de ski (3h30 – 4h pe zi), 5 nopți de cazare la Pensiunea Pasul Schiorilor, 3 mese principale și două gustări, seară de snow-tubbing la Azuga Fun Park și transport de la și până la gară.

Frații au avut reducere 10% din pachet, iar pentru părintele însoțitor (pentru cei care nu au optat și pentru instructaj de ski) taxa a fost de 990 Ron. Pe lângă aceste costuri, am mai achitat echipamentul de ski și taxele pentru babyski si teleski, în funcție de numărul de urcări cu cele două instalații. Per total, costul taberei pentru noi trei (1 adult și doi copii) a fost de 4300 Ron.

În prima zi a taberei toți copiii au mers la pârtia de începători de la Azuga Fun Park, pentru a fi testați și triați pe grupe, în funcție de vârste și nivelul de abilități de ski, iar seara, în timp ce copiii se aflau sub supravegherea unei domnișoare psihoterapeut, părinții alături de organizatori și instructori au stabilit programul pentru zilele următoare, ținându-se cont de nevoile de pauză, joacă și odihnă ale copiilor. În felul ăsta s-a stabilit ca cei mai mici și începători să continue cursurile la Fun Park dimineața și după somnul de prânz, iar cei mai mari și nu așa de începători să meargă la pârtia Cazacu, cu pauză pentru masa de prânz doar, pentru că teleski-ul acolo funcționa doar până la ora 16:00 și nu ar fi fost timp și pentru odihnă.

Pentru că în cazul nostru amândoi copiii și-au exprimat clar dorința de a se odihni la prânz, pe Olivia am dus-o la programul pentru începători, iar Filip a mers dimineața la Cazacu împreună cu cei mari, urmând ca după-amiaza să exerseze singur la pârtia de la Fun Park, sub supravegherea instructorilor care se ocupau de începători. Pe lângă instructaj, cei mici au fost și în grija domnișoarei psihoterapeut, care s-a ocupat să le facă timpul la pârtie cât mai plăcut cu joculețe menite să le alunge plictiseala în timpul pauzelor sau așteptării la coada pentru babyski.

Cu excepția unei singure seri în care copiii s-au jucat și alergat prin pensiune după bunul plac, am avut câte o activitate aproape în fiecare seară: petrecere, jocuri, snow-tubbing, foc de tabără cu bezele pe băț și muzică folk interpretată de o trupă venită special pentru ieșirea noastră în aer liber. Unde mai pui că una dintre fetițe și-a sărbătorit ziua de naștere în tabără, așa că tort + petrecere = distracție și mai multă.

Mâncarea a fost de nota zece, foarte bună, mult prea multă pentru cât puteam noi mânca. Îm fiecare seară primeam variantele de meniu pentru a doua zi pentru a ne alege fiecare după bunul plac și am apreciat că erau gândite în așa fel încât să mulțumească pe toată lumea: meniuri vegetariene, friptură de pui, curcan, vită, porc, pește, supe de tot felul, bufet de salate în fiecare seară, prăjituri pregătite în casă și potrivite pentru cei mici. Până și tortul pentru sărbătorită a fost pregătit acolo și a fost delicios.

Pe lângă organizarea de excepție, mi-au mai plăcut câteva aspecte pe care le trec sub formă de listă:

  • cazarea: deși mobilierul nu era dintre cele mai noi, paturile au fost confortabile, a fost potrivit de cald și bine tot timpul și foarte, foarte curat. Unde mai pui că am primit cameră la mansardă și adormeam în fiecare seară cu ochii la stele și cu povești despre spațiu și cosmos.
  • grija pentru omuleții care au mers acolo nu doar să învețe să schieze, ci și să se joace, să socializeze, să se bucure de toate beneficiile unei tabere
  • pentru că totul a fost gândit în jurul nevoilor copiilor, cei mici – sau mă rog, ai mei cel puțin – au reușit să își îndeplinească ”obiectivele” stabilite pentru săptămâna la ski: Olivia a rezistat cu brio întregului program, fără să se plângă o secundă că ar fi prea greu, iar la finalul celor 4 zile a reușit să coboare singură pârtia de la Fun Park, doar sub supravegherea instructorului, iar Filip și-a exersat îndelung abilitățile deja dobândite și a reușit să ”strunească” teleski-ul care i-a dat bătăi de cap în anii precedenți.
  • datorită programului bine gândit, mami aici de față a avut timp să citească pe îndelete și să lenevească pur și simplu, așa cum nu speram că o să fac vreodată, plecată fiind doar eu cu ei doi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *