În vacanță cu bolile copiilor

Of, de cîte ori nu ne-am făcut planuri, ba chiar și rezervări și a trebuit să anulăm pentru că nu puteam pleca din cauza febrei sau mai știu eu ce. Ca să nu mai zic de câte ori am plecat cu ei în vacanță și ne-am întors bolnavi și mai obosiți decât eram înainte de plecare. Îi admir mult pe cei care pleacă în lume cu copiii, indiferent de destinație și nu se gândesc prea tare la aspectele astea (sau poate se gândesc și își iau măsuri de prevenție de care nu am eu habar, nu știu), cert e că noi nu am avut curaj să ne aventurăm prea departe până acum și am pornit la drum tot timpul pregătiți pentru ce era mai rău.

Iar asta presupune o mini-farmacie pregătită cu ajutorul și sfatul medicului de familie, dar și a specialiștilor la care am mers de-a lungul timpului, pe care o purtăm cu noi mereu, indiferent că mergem în vacanță înafara țării sau doar până la bunici. E ”gentuța vișinie” în care adunăm tot ce considerăm că ne-ar fi de folos, dar și toate grijile și speranțele deopotrivă și pe care o dezvălui și aici, în speranța ca va fi de folos și altor părinți călători cu copii mai sensibili așa ca ai noștri.

Lista noastră permanentă e compusă din:

  • antitermice (Panadol, Ibuprofen)
  • anti-vomitive/ medicamente împotriva stărilor de greață/vomă (Metoclopramid, Hydrasec, săruri de hidratare)
  • probleme cu stomacul (Furazolidon, Smecta)
  • decongestionante nazale (probabil cele mai des chestii folosite de noi – spray-uri cu apă de mare, Vibrocil, Olynth)
  • spray-uri pentru gât ( Tantum Verde, Laridep)
  • antihistaminice (Aerius, Zyrtec)
  • creme pentru înțepături (Fenistil, Baume Mains Grand Froid de la Yves Rocher – am descoperit absolut întâmplător crema asta reparatoare care face minuni când vine vorba de înțepăturile de insecte)
  • cremă pentru eritem fesier (cremă cu gălbenele de la Welleda)
  • antibiotic (Augmentin ES, Azitrox – luate doar pentru situații de urgență și administrate în urma consultului prin telefon cu medicul nostru sau asistenta medicală personală, disponibilă 24 din 24 – mama 🙂 ).

Am adăugat toate astea pe listă în funcție de problemele medicale cu care ne-am întâlnit noi cel mai des, respectiv bronșite și rinite alergice la Filip, laringite și reacții alergice la înțepăturile de insecte la Olivia. Când a fost cazul și Filip, de exemplu, a urmat tratamente cu Flixotide sau Ventolin pe perioade mai lungi, le-am adăugat și pe acestea, dar slavă Domnului, nu se mai află demult pe lista noastră și sperăm să nici nu le mai avem vreodată aici.

Evident, de cele mai multe ori nu am folosit nimic din ce am cărat cu devotament peste hotar, dar au fost și câteva ocazii când am avut nevoie de antitermice sau medicamentele pentru burtică și a fost bine că am avut cu noi tot ce ne trebuia. Pe lângă asta, dacă la plecările în doi am mai ratat câte o ocazie să ne facem asigurare medicală, atunci când plecăm și cu ei avem întotdeauna și asigurare medicală bună, care să ne acopere orice fel de urgență ar putea să apară.

Ne dorim mult ca finalul de an să ne prindă pe toți 4 undeva la soare, într-o călătorie exotică și îndepărtată, prima de acest gen pentru cei mici, iar primul gând care îmi trece prin cap e că pentru asta trebuie să fim toți sănătoși și să ”creștem” anul acesta fără prea multe evenimente medicale.

Dar cum viața cu copiii e un carusel care te poartă mai mereu în locuri neașteptate, rămâne să ne facem planuri concrete mai spre final de an, când vom hotărî cât de sigur e pentru ei și cât de pregătiți suntem noi pentru o astfel de călătorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *