Grădina Floreasca – ce ne-a plăcut și ce nu

Mai mult ce nu ne-a plăcut, asta ca să setez din start așteptările, cum face orice inginer suport care se respectă :).

Am vrut să ne sărbătorim cei 8 ani de căsătorie într-un loc mai aparte și cum am primit multe recomandări pentru Grădina Floreasca și a fost cumva pe buzele tuturor vara asta, am zis ”De ce nu?” și ne-am făcut rezervare pentru o seară ce speram să fie deosebită.

 

 

Odată ajunși acolo, am fost conduși la o masă mică, aproape lipită de gardurile verzi care înconjoară grădina și unde mirosea puternic a umezeală, nu știu dacă era de la plantele din jur sau de la construcțiile din spatele grădinii, cert e ca păarea că te afli în interiorul unei clădiri vechi și nu în ditamai grădina în buricul orașului.

În fine, ne așezăm și comandăm, eu un pahar de prosecco, my significat other un pahar de vin roșu care au sosit aproape 20 de minute mai tîrziu, suficient timp cât să se transforme vinul roșu în…vin alb. Dap, așa a venit, nici n-am mai zis nimic pentru că eram deja însetați și ne doream să comandăm cât mai repede, iar chelnerii alergau deja de la o masă la alta, supra-aglomerați de comenzi.

La meniu, am mers pe o porție de somon cu legume la grătar și o porție de vită cu legume. Pentru cine nu a fost acolo, descrierile din meniu sunt de-a dreptul pompoase, îmi pare rău că nu am apucat să fotografiez, dar citez din meniul de pe site și las jos fotografiiele pentru comparație:

 

Somon cu roșii cherry și crustă de ierburi aromate (file de somon, rosii cherry, usturoi, patrunjel, baby spanac, busuioc, ulei de masline, otet balsamic 200g) – a se nota că somomnul vine fără legumele din imagine.

 

 

Vită în sos de bere neagră și vin roșu (pulpă de vita Black Angus, aluat foietaj, bere neagră, vin roșu, ceapă, morcov, roșii cherry, usturoi, gălbenuș de ou, susan negru 330g

 

 

Legumele la grătar atinseseră extrem de puțin grătarul, cât să capete dungile alea cafenii și erau stropite din plin cu oțet balsamic… o nebunie!!!

Nu suntem cârcotași, poate suntem noi prea gurmanzi și neieșiți din casă (#parentlife), dar când prețul unei porții de mâncare sare de 40 Ron mă aștept măcar să fie gătită bine sau să nu mă ridic flămândă de la masă. De data asta, fix asta s-a întâmplat, legumele au fost de-a dreptul necomestibile, așa că mie mi-a rămas doar fâșiuța de somon, iar soțul s-a ales cu foietajul mai mult, căci vita era puțină spre deloc. Dacă n-ar fi existat expresia aia cu pomul lăudat, s-ar fi inventat acum.

În rest, la capitolul atmosferă primesc o bilă albă, mesele sunt aranjate în jurul unei piscine și se auzea pe fundal jazz live, luminițe care să completeze feeric decorul și să dea un aer boem un seri de vară. Recomand deci pentru un pahar de vin (de care o fi, nici nu mai contează) și o seară la povești cu fetele, dacă asta căutați. Altfel, noi personal am revenit la coastele de porc de la Curtea Berarilor, că-s mai bune și mai pe placul pofticioșilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *