Dino Park și Cascada Urlătoare – weekend de toamnă la munte

Zilele calde și frumoase de toamnă continuă, așa că e păcat să rămânem în casă, căci e timp suficient pentru asta după ce vine frigul. Prin urmare am luat iarăși drumul muntelui acum două săptămâni, hotărâți să ajungem la Dino Park după ce ne-am tot propus asta de când s-a deschis și, dacă vremea e bună cu noi, la cascada Urlătoare unde n-am mai ajuns de acum 10 ani, când hubby îmi arăta locurile natale pe unde hoinărea când era (mai) tânăr.

Dino Park a fost o surpriză extraordinar de plăcută în primul rând pentru că e totul foarte bine organizat, curat și întreținut, de parcă n-am fi în România, ci pe alte meleaguri (îmi pare oarecum rău să zic asta, dar în drum spre cascadă am dat de buturugi de copaci pline de gunoaie, chestie care m-a dezamăgit cumplit, nu înțeleg de ce e așa de greu să ne cărăm ambalajele și sticlele goale înapoi în Bușteni după ce am urcat cu ele pline în drum spre cascadă).

Revenind, la Dino Park am avut senzația că ne aflăm într-un parc la standarde europene, unde se respectă natura și eforturile depuse de cei care se ocupă de îngrijirea parcului și unde civilizația e la ea acasă.

 

 

Biletele de intrare sunt 28 Ron pentru adult și 22 Ron pentru copiii peste 3 ani, cu gratuitate pentru cei sub 3 ani, iar la achiziționarea celor 4 bilete am primit și o reducere de 2%, așadar costul total a fost de 92 Ron.

După ce ne-au fost verificate biletele, am intrat în clădirea unde se află magazinul de suveniruri, un acvariu uriaș cu pești haioși și cranii de dinozauri și am avut surpriza să descoperim o mică sală unde, cu ajutorul umbrelor și proiecțiilor 3D aveai impresia ca te afli în cușca unui dinozaur înfricoșător și furios.

Apoi, chiar la ieșirea din clădire se află un parc de joacă pentru copii, cu tobogane și corăbii și locuri special amenajate pentru tot felul de expoziții și ateliere potrivite tematicii parcului. Am ales și noi spre final un astfel de atelier de pictură pe ouă de dinozauri, cu dinozauri mici care ieșeau din coaja proaspăt crăpată, foarte haioase și pe placul celor doi artiști din dotare.

Iar după ce se trece de locul de joacă începe aventura: zeci de dinozauri ascunși după copaci, sunete venind dinspre tufișuri sau ramurile copacilor, vulcani care aruncă fum la fiecare 3 minute și cutremură pământul în jurul lor, panouri cu istorioare amuzante și informații utile despre dinozauri, dinozauri în mișcare, lunete 3D care ne ajută să descoperim lumea dinozaurilor…într-un cuvânt, o mulțime de surprize presărate de-a lungul traseului printre copaci de care ne-am bucurat laolaltă părinți și copii. Dar las fotografiile să vorbească mai bine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Duminică n-am stat prea mult pe gânduri și am pornit iarăși la drum, de data asta către cascada Urlătoare pentru că le-am tot povestit copiilor cât e de frumos și ce drumeție plăcută și aventuroasă o să fie.

Legenda spune că acum mulți, mulți ani o păstoriță frumoasă își purta mioarele pe acele meleaguri și furase inimile a doi ciobănași frați, care o urmăreau pe ea și turma ei zi și noapte doar ca să îi admire frumusețea. Într-o noapte, cei doi frați au vrut să se apropie de ciobăniță, dar văzându-le umbrele în negura deasă a muntelui, fata s-a speriat și s-a aruncat de pe stâncile abrupte, transformându-se într-o cascadă care îi plânge și azi durerea. Iar cei doi frați au încremenit în jurul ei, transformați și ei în stânci de piatră semețe care păzesc și azi cascada în stânga și în dreapta.

Cu povestea asta în minte, ne-am plimbat mai bine de două ore până la cascadă și înapoi, pe o vreme absolut superbă, cu razele soarelui coborând blând printre brazi și frunze, în liniștea deplină a pădurii. Dacă n-ar fi fost gunoaiele aruncate de-a valma în buturugi de copaci sau gurile de captare ale izvoarelor, aș zice că locul e de-a dreptul de poveste.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Planificăm toamna asta încă o drumeție în zonă, de data asta la Poiana Izvoarelor, așa că sperăm la zile însorite în continuare și sănătate cât cuprinde.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *