Pensiunea Hilltop, Predeal și o recomandare pentru un weekend la munte

Păi cum, să plece soțul în team-building la munte și eu să rămân acasă? Să ratez eu ocazia de a mă plimba la aer curat, de a colinda pe munți și de a mă pune în mișcare în mijlocul naturii? Evident că nu și bine am făcut că m-am dus, ca să povestesc mai departe cum a fost și de ce mi-a plăcut la Pensiunea Hilltop din Predeal, un loc cochet și cu bun gust, o alegere potrivită pentru un weekend la munte.

Știu, Valea Prahovei nu e cea mai bună opțiune dacă vrei un weekend relaxant, e mai mereu aglomerat, iar drumul până acolo poate fi suficient de lung cât să te scoată din pepeni fix când ai plecat să te destinzi. Dar hei, până acolo circulă și trenul și circulă chiar bine, unde mai pui că biletul cu loc e 30 Ron, cu InterRegio se fac 1h50 de minute până în gara din Predeal, iar de acolo mai sunt maxim 10 minute de mers pe jos până la pensiune.

Pensiunea e așezată între copaci înalți, are 3 etaje cu un parter unde se află zona de primire și sala de mese. Aleea care coboară pe lângă pensiune te duce la o curte mai mică, unde se găsește un loc de joacă pentru copii și un foișor/terasă unde poți să iei masa (bănuiesc) când nu e vremea prea prietenoasă, dar nu e nici suficient de frig încât să alegi sala de mese din interior.  Și că tot a venit vorba de sala de mese, ea vine dotată cu scaune pentru copii și poți lua acolo un mic dejun continental bogat și pentru toate gusturile (am avut inclusiv găluște cu prune yum!).

Camerele sunt amenajate foarte cochet, predomină un albastru-lavandă plăcut ochiului și sunt dotate cu TV, mini-frigider și un balcon pe care te poți bucura de aerul rece și sănătos de munte. Băile au cadă, iar pentru mine asta (alături de prezența scaunelor pentru bebeluși în sala de mese)  transformă pensiunea într-una destul de child -friendly. Singurul minus ar fi scările destul de abrupte, care pot fi un inconvenient atunci când ești nevoit să urci și să cobori cu un copil mic.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prețurile la cazare încep în perioada asta de la 50 euro pe noapte și pot să varieze în funcție de sezon.

Și pentru că nu mergi la munte să stai în cameră, de la pensiune am făcut un traseu frumos prin pădure până la Cabana Poiana Secuiului. Drumul e marcat foarte bine, inclusiv pe porțiunile în care chiar mergi prin pădure și toată drumeția durează undeva la 1h40 min, ceea ce nu e deloc mult mai ales că peisajele sunt absolut minunate.

 

 

 

 

 

 

 

Cum am prins gustul drumeției, duminică dimineață devreme ne-am făcut drum către telecabina din Bușteni. Am achitat costul biletelor (8o Ron dus-întors/doi adulți) și după vreo oră și un pic de stat la coadă am ajuns sus pe platoul Bucegi, unde aerul e și mai rece și priveliștea și mai frumoasă. Am pornit către crucea de pe Caraiman și în ne-formă cum eram am făcut aproape 1h30 min doar dus, iar la întoarcere am cotit ușor stânga spre Sfinx și Babele, doar nu era să ajungem până acolo și să nu le tragem și pe ele în poză, nu?

 

 

 

 

 

 

 

Să tot avem spor la drumeții din astea :).

 

Un comentariu Adaugă-l pe al tău
  1. O OAZĂ DE LINIȘTE…PENTRU CEI CE IUBESC NATURA ȘI DORINȚA DE A TE REÎNCĂRCA ENERGETIC. DEASEMENEA,CAZAREA A FOST SUPER CU TOT CE INCLUDE ACEASTA….ÎNCLUSIV ACEL ZÂMBET SINCER AL PROPRIETARULUI….FELICITĂRI ȘI NE VOM REÎNTOARCE CU MARE DRAG???……..LUCIA ȘI MELU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *