Câte beach-bars poți bifa într-un weekend?

Răspuns: pe toate. Mai ales dacă ajungi în Vamă, unde barurile și cluburile sunt așezate frumos, în linie, abia scapi de muzica de la unul că dai de ritmurile din cel alăturat, iar lumea pare să nu se poată decide în care să rămână, așa că migrează dintr-unul într-altul ca niște nomazi în căutare de locuri mai potrivite pentru mood-ul lor curent. Câteva din ele sunt chiar pe plajă, dacă te ia prea tare valul dansului (sau al alcoolului) te poți răcori imediat, altele sunt de cealaltă parte a ”falezei”, la o aruncătură de băț de restaurante, gherete cu porumb fiert și hot-dog, supermarketuri și shoterii. Ce să mai, peisajul e cât se poate de colorat și la mare căutare printre tinerii de orice fel, pentru că trebuie zis că cei mai ”tineri” nu aveau mai mult de 7-8 ani (da, da, în club cu părinții), iar în poveste și-au făcut apariția și personaje pe care nu le vedeam până acum decât pe plaja de la Loft din Mamaia.

Noi am ajuns acolo în căutarea unui weekend de leneveală, am fost cât se poate de relaxați, am combinat statul la plajă cu dormitul, mâncarea bună cu câte un pahar de gin și pe seară, pentru că eram doar noi doi (no kids attached) ne-am unduit trupurile superbe la un loc cu restul turmei pe ritmuri de muzică din anii 80 la Yuva sau pe ceva mai bumți- bumți în Amphora și Acolo. Și povestesc pentru toți mai jos, cu fotografii and all, ca să aibă tot omul idee de cum e zilele astea la noi în Vamă.

Plaja nu e cea mai friendly, ca să zic așa, intrarea e cu multe pietre, iar algele au fost omniprezente. Pe de altă parte, nu știu câtă lume merge în vamă pentru plajă efectiv, înafara familiilor cu copii și a câtorva domnițe puse pe bronzat serios.

 

 

 

 

 

 

La capitolul mâncare, gurmandul din mine a fost încântat de ce a găsit în Vamă. Am mâncat zilnic la Corsarul unde am găsit supe de peșțe și de midii proaspete și pește și icre gustoase gătite bine de tot. Am încercat zargan la plită și nu am fost dezamăgită deloc.

 

 

 

 

 

Odată odihniți și sătui, ne-am retras ușor-ușor către cel mai apropiat beach-bar, la Yuva, unde mi-au plăcut atmosfera, ginul, decorul .

 

 

 

 

 

 

 

 

Peste drum de Yuva, am dat de niște shoterii unde am luat repede niște shoturi dulci, dulci, ca să mai prindem viață și chef de dans.

 

 

 

Iar după ce ne-am făcut încălzirea, am luat-o la pas pe lângă Amphora și Expirat până la Acolo unde iar ne-am dănțuit maxim un sfert de oră, doar ca să reluăm migrarea înapoi spre Yuva. Ehee maică, nu era așa pe vremea mea!

 

 

 

 

Aș mai zice câte ceva și despre prețuri, dar nu vreau să stric frumusețe de poveste așa că las asta pentru un alt episod.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *