Săptămâna noastră în trei – Băile Pucioasa

De ce să nu recunosc, dacă m-ar fi întrebat cineva anul trecut pe vremea asta unde intenționez să îmi petrec începutul verii, băile Pucioasa nu ar fi fost cu siguranță pe lista mea. Dar după experiența bunicilor acolo și după experiența noastră cu tratamentul balnear de anul trecut (am povestit despre asta aici), parcă n-a mai sunat așa rău o săptămână cu copiii la liniște și răcoare. Așa că mi-am făcut bagajele și am pornit, doar eu cu ei, să ne tratăm și să ne odihnim pe îndelete, așa ca după un an greu de școală, muncă și alergat de colo-colo în agitația capitalei.

Și da, am mers doar eu cu ei, spre surprinderea tuturor celor care nu înțelegeau cum de am ”curaj” să merg singură în vacanță cu doi copii. Tati ne-a dus și ne-a adus, ne-a vizitat în weekend și ne-a plimbat ca să nu murim de plictiseală acolo, dar în rest am stat numai noi trei, nas în nas, de dimineața până seara. Și a fost grozav. Programul nostru zilnic arăta cam așa:

  • 8:00 am – mic dejun în restaurantul hotelului
  • 9:00 -12:30 – tratament și proceduri (am să detaliez mai jos puțin ce am făcut și cum)
  • 12:30 – 14:00 – masa de prânz tot la restaurantul hotelului
  • 14:00- 16:00 – somn de voie (doamne, cât am dormit!)
  • 16:00 – program de voie, plimbări, înot până seara târziu când ne luam cina în cameră și ne așezam la povești.

Evident, ce m-a interesat cel mai tare au fost procedurile și tratamentul pentru fiecare în parte. Copiii au făcut aerosoli cu sulf, salină și gimnastică, eu am avut fizioterapie cu laser și curenți electrici, masaj și gimnastică.

Am fost extrem de mulțumită de personalul medical, mai puțin de doamna doctor care ne-a văzut inițial și care nu prea avea nicio treabă cu profesionalismul, ar fi povestit mai degrabă despre cai verzi pe pereți, fără nicio legătură cu motivul pentru care ne aflam acolo.

În rest, doamnele asistente, foarte drăguțe și răbdătoare, ne-au așteptat cu calm și înțelegere să ne mutăm cu jucării și creioane și plastilină de la un aparat la altul, iar domnul de la gimnastică a lucrat cu cei mici exerciții pe placul lor, i-a ajutat să se rostogolească pe salteluțe și a avut mare grijă de ei cât mi-am terminat eu exercițiile de kineto. După câteva zile ne știau deja toți (cam greu să treci neobservat cu doi gălăgioși mici și simpatici după tine) și ne simțeam ca acasă, indiferent de ce proceduri aveam de făcut sau de cât de mult trebuia să așteptăm ca să ne vină rândul. Ah, și era să uit de doamna Iulia de la masaj care le-a și cântat copiilor într-o zi, doar ca să nu se plictisească prea tare cât mă răsfățam eu.

Pentru a beneficia de tratament gratis, am avut toți trei bilete de trimitere de la medicul de familie.

Mâncarea a fost variată și foarte bine gătită, cu câteva mici excepții (la care am și renunțat cu drag de câte ori s-a putut). Spre exemplu, dimineața am avut de vreo 2-3 ori brânză topită de o calitate îndoielnică și crenvurști, chestii pe care noi nu le consumăm deloc acasă. În rest, am avut supe și ciorbe gustoase, piureuri, spanac și tot felul de legume la cuptor, carne de vită și pui, macrou la grătar.

Am rezervat totul încă din ianuarie, cazare am avut la Hotel Turist, unde am plătit 1500 Ron pe 9 nopți de cazare în cameră triplă, cu 3 mese și tratament inclus. Hotelul e de 2 stele, camerele nu sunt cine știe ce, dar e foarte curat peste tot și am avut la cameră un balcon imens unde ne retrăgeam seara, în aer rece și parfumat de munte și brazi. Am avut la dispoziție și un bazin de înot de care am profitat în fiecare seară fără excepție, așa că ne-am început cum nu se poate mai bine vacanța de vară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *