Mini-excursii în apropiere de București

Anul trecut pe vremea asta ne bucuram de mult soare și weekend-uri numai bune pentru plimbări și excursii. Și pentru ca Google Photos îmi tot aduce aminte asta, am zis să povestesc azi despre două mini-călătorii pe care le putem face cu mașina în apropiere de București: Cernica și Castelul Cantacuzino.

La Cernica am mers de multe ori, pentru că ne place zona încă aerisită și neticsită de case și vile, deși se construiește destul de mult acolo și sunt multe apărute ca ciupercile după ploaie. Lacul însă și mânăstirea sunt încă oaze de liniște și verdeață și anul trecut ne-am bucurat să le găsim invadate de zumzăit de albine, magnolii și pomi în floare.  Unde mai pui că se găsesc și câteva restaurante direct pe malul lacului, unde poți savura un pește bine pregătit și o limonadă răcoroasă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Cantacuzino, spre rușinea noastră, nu am ajuns până anul trecut, deși în Bușteni am fost de zeci de ori. Știam că e domeniu privat, unde se organizează tot soiul de evenimente și nu ne-a trecut prin cap să îi dăm o șansă, deși e un loc ce nu trebuie ratat dacă e rost de drum pe valea Prahovei. Are și restaurant, castelul se vizitează și la fel și grădina, iar noi am prins și o mică expoziție de pictură pe teracotă, care ne-a încântat tare mult.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *