Unde mergem in 2019?

Nouă ne place tare mult să călătorim (asta deja nu mai e un secret), atât de mult încât puținul timp liber pe care îl avem la dispozitție după ce am hrănit, jucat, culcat copiii sau în pauzele de la muncă e petrecut numai pentru a planifica vacanțele viitoare, de la găsirea biletelor de avion la rezervarea cazărilor și stabilirea itinerariilor și a modurilor în care ne putem petrece timpul la destinație.

Când vine vorba de vacanțe îndepărtate, ne orientăm mereu în funcție de ofertele la biletele de avion, dacă am găsit ceva ok pentru Brazilia, lăsăm Japonia pentu altă dată, nu ținem musai să bifăm anumite destinații într-o anumită perioadă (sau an). Pentru vacanțele cu copiii, încercăm să nu lăsăm mai nimic la voia întâmplării, pentru că oricum se pot întâmpla mereu lucruri neprevăzute, așa că minimizăm cât putem riscurile de a ne strica vacanțele cu ei doar pentru că nu a fost ok cazarea sau pur și simplu destinația nu a avut nimic de oferit celor mici.

Anul acesta nici n-am încheiat bine sărbătorile de iarnă că ne-am și apucat să calculăm zilele de concediu și liberele de la stat și să facem liste cu unde mergem, când și cât. Așa se face că nici nu a dat bine căldura și avem totul aranjat și planificat până în ianuarie 2020 (și chiar și pentru perioada asta avem ceva planuri cu copiii, neconcretizate încă). Așa că azi povestesc despre ce vedem și unde ne plimbăm anul ăsta, poate inspirăm pe ici pe colo și alți călători pasionați ca noi.

Vacanța de Paște, care se leagă bine de tot cu 1 mai, ne găsește în Croația și Muntenegru în formulă de 4. Facem un traseu cu mașina, ca să putem opri când și unde ne dorim, avem în plan parcul natural de la Plitvice, Dubrovnik și Zadar, iar în Muntenegru 3 zile de relaxare în Kotor și Budva. Vom opri cu siguranță o noapte în Belgrad la dus, iar la întors vom avea iarăși o noapte de repaus, nu știm unde încă, cel mai probabil în Bulgaria. Sperăm să avem vreme bună, să ne bucurăm cât mai mult de aer curat în Plitvice și brize călduroase pe malul Mării Adriatice.

La sfârșit de anul școlar avem planificată o vacanță mai lungă. Pentru că săptămâna de tratament balnear de anul trecut a părut să dea roade, anul acesta mergem iarăși să ne umplem plămânii de sulf și aer sănnătos de munte în zona Pucioasa, unde voi merge doar eu cu copiii la un hotel simpatic cu masă, cazare și tratament, totul rezervat și achitat încă din februarie.

Apoi direct cu noi în Grecia (cum puteam să lăsăm Grecia la o parte?). Am ales insula Skopelos, care ne ”ispitea” de ceva vreme și pe care iată că ajungem să o explorăm la final de iunie.  Ne gândim să vedem delfinii și leii de mare și să ne petrecem serile în jurul grătarului sfărâind de creveți și calamari aromați.

Și cum plajele grecești nu sunt niciodată prea mult, revenim în Grecia, de data asta în Corfu, la mijloc de august, pentru că liberele de 9 august (ziua IT-ului e liberă la noi la corporație sâc) și 15 august nu puteau să rămână neplanificate. Vrem să ne aventurăm pe insulă cu mașină, să vizităm sătuce tradiționale sus în munte, să mâncăm mult pește bun și să ne bălăcim cât pentru tot anul.

Nu ne oprim aici pentru că mami și tati au nevoie și de o vacanță în doi și uite că anul ăsta un vis mai vechi al meu se îndeplinește în sfârșit: la final de octombrie zburăm către capătul lumii, cu destinația Noua Zeelandă, unde intenționăm (și sigur o) să petrecem două săptămâni de poveste în ținutul hobiților și al păsărilor kiwi, al maorilor și al fiordurilor, al ghețarilor și al plajelor îmbrățișate de oceanul Indian.

Pe lângă toate astea, planul e ca niciun weekend de vară să nu ne găsească în București, vrem sa batem munții noștri anul ăsta, să ne scoatem bunicii la plimbare pe plaiurile noastre încărcate de istorie și locuri numai bune de văzut și simțim.

S-avem spor zic, la călătorit și organizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *