Mamă (și) de fată

Când vezi alea două linii pe testul de sarcină, te apucă dintr-o dată o fericire nebună, care ți se citește mai apoi în ochi oriunde mergi și ce faci. Mai ai încă o dată șansa să te bucuri de mișcări de bebe în burtică, de bebelușie, de alăptat și dormit cu nasul în ceafă dulce și grăsună. Lumea îți zice că radiezi, deși ție ți-e greață și îți vine să te scurgi pe sub birou la muncă, să nu vezi nimic și pe nimeni.

Apoi afli că ghemotocul ăla mic e fetiță și sari în sus și mai tare, că ai acasă băiat, ce-ți poți dori mai mult de atât? O fetiță dulce și pufoasă căreia să-i prinzi codițe și cu care să coci prăjituri și să îți faci manichiura în după-amiezele ploioase de duminică, în care stați la taclale așa ca între fete.

Ei, dar prunca face 3 ani și te trezești dintr-o dată în plină perioadă de ”EU SINGURĂ” despre care nu ți-a zis nimeni că e de trei ori mai horror decât la băieți (sau cel puțin așa a fost la noi). Ce codițe, ce manichiură, ce prăjituri?

Te știe cartierul de urlete și țipete că ai chemat tu liftul în loc să apese ea butonul și te întrebi de ce nu ți-a zis nimeni că dacă doar deschizi gura să o ajuți să-ți pună fusta, te alegi cu o mândră care-și aruncă fusta de nervi și pleacă de la grădi în dresuri și cu lacrimile în bărbie, ca o mireasă părăsită în ziua nunții. Să pui tu mâna să o speli pe mâini? Ferească Dumnezeu, te alegi cu baia lac de apă, săpunul aruncat în toate direcțiile și o copilă plângând de disperare cu capul pe gresie. Iar să nu o lași să-și pună SINGURĂ hainele care nu vor și pace să intre cum le vrea ea înseamnă să alergi prin casă cel puțin 20 de minute după un copil gol pușcă, atunci când afară sunt 8 grade, caloriferele încă reci și ai întârziat deja o grămadă la muncă.

Și partea proastă e că nici măcar nu ai pe cine să te superi.

Mânca-o-ar mama pe ea de fetiță independentă și plină de cucuie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *