Festivalul toamnei la Sinaia

În fiecare an ne propunem să ajungem la sărbătoarea toamnei la Sinaia, dar cumva până anul ăsta nu s-au aliniat deloc astrele și am ratat de fiecare dată. Nouă ne place mult muntele în perioada asta, e cald în timpul zilei, răcoare și aer curat dimineața și seara și o astfel de ieșire ne încarcă bateriile pentru încă o săptămână de muncă.

Unde mai pui că pe lângă festival, am prins și o expoziție de armament, echipamente și mașini de armată la Bușteni, care permitea participanților să intre în tancuri , să țină grenade adevărate în mână și să privească prin lunetele mitralierelor – de vis pentru cei mici, dar și pentru cei mari.

Revenind la festival, el a avut loc pe 15 și 16 septembrie, două zile pline în care centrul orașului a fost închis circulației și s-au organizat tot felul de activități, de la spectacole de teatru pentru copii și spectacol de statui vivante, ateliere de pictat pentru cei mici, demonstrații de fotbal, concerte de muzică și spectacol de dans cu tobe.

N-au lipsit nici gheretele cu bunătăți de toamnă, must pentru toate gusturile, fructe și dulciuri de casă, produse hand-made, lucrări în ceramică și lemn, târg de antichități. Per total organizatorii s-au ocupat ca nimeni să nu plece nemulțumit de la sărbătoarea care a umplut străzile orașului Sinaia într-o zi însorită și caldă de toamnă.

La masa de prânz ne-am înfipt într-o porție serioasă de cartofi țărănești și șnițel Dracula, pe care îl recomand cu bucurie de gurmand, pentru că e făcut dintr-un piept de pui fraged în care au fost rulate cașcaval, sfeclă și ciuperci, cu înveliș crocant de pesmet deasupra.

N-are sens să lungim vorba, las mai jos câteva imagini care să inspire și să îndemne la planificat un weekend la Sinaia pentru festivalul toamnei din anii care vor urma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *