Provocarea ‘Sweat and glow’

Am zis mereu că să fii slab şi să fii în formă (skinny vs. fit) sunt două chestii complet diferite: prima ține de metabolism şi de gene, a doua ține de un stil de viață sănătos, care să includă mişcare şi alimentație potrivită şi, de cele mai multe ori, cultivarea unui mindset care să meargă mână în mână cu cele două.

La începutul lunii iulie am acceptat provocarea ‘Sweat and glow’ a celor de la Power Yoga Romania, chestie care presupunea trecerea de la cele 4 şedințe lunare la nici mai mult nici mai puțin de 12 (asta în varianta pe care am ales-o eu).

N-a fost uşor deloc, în primul rând pentru că a fost un efort imens să strecor cele 12 şedințe în programul şi aşa destul de încărcat. Apoi a fost şi efortul fizic considerabil, de fapt am şi vrut să renunț de vreo două ori pentru că aveam senzaţia că am febră musculară până şi la degetele de la mâini şi picioare, dar bine am făcut că nu am renunțat: după o săptămână şi jumătate mi-am intrat în ritm şi nu numai că nu mi s-a mai părut solicitant, dar am descoperit că am de fapt resurse inepuizabile de energie şi voinţă care nu mi-au folosit doar la yoga, ci şi mai departe în viața de zi cu zi, în toate proiectele, personale sau care țineau de job.

N-aş vrea să intru prea mult în detalii abstracte, că astea în general conving destul de greu şi eu chiar vreau să conving acum cât mai multă lume că power yoga e o modalitate bună de a-ți recâștiga echilibrul fizic și mental, de a te deconecta şi de a rămane conectat la ce e mai important, așa că o să trec rapid  în revistă chestiile concrete care s-au îmbunătășit vizibil la mine, mai ales în ultima lună.

După două sarcini și doi copii purtați, alăptați, ținuți în brațe zile și nopți în șir, spatele meu căpătase o curbură destul de urîtă, cu pelvisul mult în față și umerii aduși către înainte, chestie care s-a adăugat scoliozei deja existente și asimetriei de bazin care mă chinuia de ani buni. Nici în zona cervicală nu stăteam mai bine, mai ales că la muncă petrec 8 ore pe zi în fața calculatorului, așa că aveam dureri și acolo și-mi simțeam ceafa atât de amorțită că mă ridicam uneori din pat cu amețeli și furnicături în degetele de la mâini. Pe lângă astea, abdomenul meu (cu care am eu un fix) era extrem de lipsit de vlagă și se vedeau clar urmele celor două sarcini: un colăcel de toată frumusețea care rămăsese atîrnat acolo, deși eu sunt slabă de când mă știu și efectiv nu cred că mai era pe acolo vreun dram de grăsime, ci doar piele și mușchi rămași atârnând cumva, într-un mare fel.

Am încercat masaj, kinetoterapie și fizioterapie, au părut să dea rezultate pe moment sau imediat după ședințe, ca apoi lucrurile să revină la normal, pentru că era foarte complicat să mă țin de un program de recuperare în sensul ăsta.

De cînd cu Power Yoga însă, lucrurile stau cu totul și cu totul diferit: nu mai am nici cea mai mică durere de spate sau șolduri și am scăpat definitiv de gât înțepenit și amorțit, ba chiar am ajuns să stau fără probleme în cap și să mă ridic în pod, pe vârfurile picioarelor 5 ture la rând. Am reușit să-mi corectez vizibil postura, merg țanțosă și am chiar curajul să port tocuri, chestie nesperată după mulți ani în care m-am chinuit să rezist pe așa ceva la câte un eveniment mai fancy. Iar după 8 ore de muncă, mai am încă putere să-i alerg pe copii în parc sau să mă joc cu ei de-a avionul în casă. Și chiar și abdomenul meu, pe care îl credeam de nerecuperat, și-a recăpătat tonusul și arată mult mai bine decât după cele câteva sute de abdomene de care mă apucasem la un moment dat. Repet, nu a fost uşor, pentru că nu e chiar aşa uşor să rezişti 45 de minute – o oră în posturi care mai de care mai solicitante, de la crow pose la eagle pose sau reverse triangle pose într-o cameră încălzită la 30+ grade, în timp ce curg apele pe tine mai ceva ca la saună. De la un punct încolo deja nu mai ține de rezistență fizică, ci de echilibru interior şi voință dusă la extrem, ‘being present’, cum ne zic instructorii. Şi exercițiul ăsta, multiplicat luna trecută odată cu provocarea asta, mi-a adus nu numai un super tricou Power Yoga, ci şi multă, multă încredere că sunt cum trebuie să fiu, acolo unde trebuie să fiu, cu persoanele cu care trebuie să fiu.

Luna asta, cei de la Power Yoga au lansat programul ”Bring a friend for free”, ceea ce înseamnă că prima ședință e gratis pentru toți cei care vor să încerce măcar o dată genul ăsta de activitate completă care se mulează atît de bine unui stil de viață puțin solicitant, cu job full time și doi copilași voioși și energici acasă. Aşa că dacă rândurile de mai sus n-au fost suficient de încurajatoare, Adrian şi Adriana vă aşteaptă cu o vizită şi o şedință gratis la studio.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *