Când dai marea pe munte

Weekendul trecut am fost acasă,  la Novaci şi ne-am făcut drum spre munte, mai întâi spre Rânca, apoi Transalpina şi Valea Lotrului, unde am şi campat o noapte la cort. Ne-a prins bine aerul tare de munte, am avut vreme bună, nu prea cald şi am reuşit să ne deconectăm două zile de la job, to do list şi altele asemenea.

În Rânca am oprit mai mult pentru Aventura Parc, aflat chiar la intrarea în stațiune, pe partea stângă. Au două trasee cu tiroliene pentru copii între 2-6 ani (asta pe lângă cele pentru adulți ) pe care de data asta le-a încercat şi Olivia (2 ani şi 8 luni) cu un curaj şi un entuziasm care ne-au lăsat cu gurile căscate. Pentru cei mai mici au şi un mic spațiu de joacă amenajat, terasă cu răcoritoare şi băuturi, iar prețurile sunt pentru orice buzunar. Pentru cei mici am plătit 50 Ron pentru o tură pe Traseul Piticilor şi una pe Traseul Prichindeilor. Este o afacere de familie, íi cunosc demult pe cei care se ocupă şi revenim mereu cu mare drag, pentru că suntem primiți cu amabilitate şi multă, multă răbdare în interacțiunea cu copiii.

După ce s-au saturat cei mici de cățărat şi escaladat, am pornit pe Transalpina pe care am parcurs-o mai mult de jumătate din drum prin ceață. La coborâre către Obârşia Lotrului am putut însă să ne bucurăm de privelişte, de păşunile verzi, cu turme de oițe şi măgăruşi urechiați care l-au încântat tare pe Filip (că surioara picase deja lată de somn în scăunel, de la atâta “tiloliană”).

Pentru cine e interesat, mai jos către Valea Lotrului se găseşte Stâna Ştefanu, un loc tare pitoresc unde se poate opri şi mânca sau unde te poți costuma în cioban şi face poze cu măgăruşii de la stână. Noi nu am oprit aici, avem locul nostru de popas la Cabana Obârşia Lotrului, despre care am mai scris aici şi unde se mănâncă cel mai bun păstrăv prăjit, cu mujdei şi mămăliguță.

Pentru cei mai aventuroși, din zonă se mai poate ajunge la lacul Gâlcescu, traseul nu e tocmai complicat, l-am făcut acum câțiva ani, iar priveliștile merită tot efortul. Nu m-aș încumeta însă cu copiii acolo, e destul de obositor, iar drumul nu e tocmai lipsit de ”obstacole”.

Dar partea cea mai frumoasă a weekendului a fost noaptea petrecută la cort, cu foc de tabără şi grătar şi bunicii care ne-au făcut o vizită spre seară şi ne-au adus porumb numai bun de pus pe jar. Am mâncat zmeură, afine şi frăguțe culese direct de la sursă, o plăcere! Și pentru că cea mică nu a fost tocmai în apele ei și a insistat să meargă să doarmă la bunici, eu i-am lăsat pe băieți să păzească focul până mai târziu un pic și am tras o porție zdravănă de somn de pe la 21:30, cum nu am mai dormit de o veșnicie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *