Hm, poate că titlul sună un pic a reclamă de pe vremea când stațiunile balneare erau la mare, mare căutare, dar după ce am petrecut acolo sfârşitul lui mai, mi se pare cea mai potrivită descriere pentru cele 9 zile de bine trăite acolo.
Am luat hotărârea să încercăm şi varianta asta de tratamente pentru micile probleme de sănatate ale copiilor, după ce Filip a fost pe tratament cu Flixotide din octombrie până la începutul lui mai, fără să reuşim deloc să facem pauze sau să scădem doza. Ne-am consultat şi cu medicii lui şi cum nu am primit contra-indicații, ne-am făcut bagajele şi m-am mutat cu bunică şi copilaşi în frumoasa şi liniştita stațiune.
Am căutat aşa:
– cazare care să includă şi masa, ca să nu fiu nevoită să pregătesc 3 mese pe zi mâncăcioşilor din dotare;
-baza de tratament în apropierea cazării, cu toate procedurile care ne interesau (am profitat şi eu şi buni de cele 9 zile petrecute acolo);
– prețuri rezonabile pentru cele de mai sus, ținând cont că de ceva vreme Oli nu mai poate fi considerată chiar bebe şi deci nu intră gratis la mese şi cazare.
Am exclus astfel pensiunile care nu oferă masă şi care au şi prețuri măricele, dacă se află în apropierea vreunei baze de tratament. La hotelurile Belvedere si Pallace prețurile erau destul de piperate, iar la Pallace am făcut tratament acum doi ani şi nu am fost prea încântată de organizare. La Hotel Parc aveau închisă baza de tratament pentru renovare, aşa că am ales Hotel Oltenia şi am mers pe varianta cu cazare în garsonieră, 4 proceduri de tratamente incluse pentru adulți şi două pentru copii, mic dejun inclus şi bonuri de masă de 30 Ron/zi, utilizabile în restaurantul lor. Pentru astea am plătit noi, adulții, 945 Ron, iar pentru Filip, o taxă de 10Ron/zi pentru utilități. Se mai puteau achiziționa separat pat suplimentar la 25 Ron/zi şi mic dejun la 20Ron/zi. La noi nu a fost nevoie nici de pat, nici de mic dejun suplimentar.
Hotelul arată încă ceauşist pe dinafară, însă camerele şi băile sunt renovate, cu TV şi aer condiționat, mini-frigider şi curățenie zilnică atât în cameră, cât şi în baie.
O bilă albă mai primeşte hotelul şi la capitolul servicii medicale. Personalul a fost extrem de amabil, aveam programări pentru fiecare procedură în aşa fel încât ale mele să nu se suprapună cu ale copiilor, iar medicii care ne-au văzut în prima zi colindau permanent sălile şi holurile de aşteptare şi ne chemau la consultație la cel mai mic semn de tuse sau disconfort pe perioada tratamentului.
Am fost plăcut impresionată şi de sala pentru gimnastică şi kinetoterapie şi de seriozitatea cu care doamna profesoară ne-a tratat şi urmărit pe fiecare în parte. Iar copiii, fără astâmpăr şi energici ca de obicei, s-au simțit în largul lor şi au fost primiți peste tot fără sprâncene ridicate şi cu zâmbetul pe buze.
În rest, stațiunea nu oferă prea multe variante de distracție, să zicem, aşa că în timpul săptămânii ne ocupam orele cu plimbări prin parcul imens, ieşiri la locul de joacă amenajat în zona cascadelor (unde, de altfel, am mers aproape în fiecare seară ca să mâncăm în singurul restaurant din zonă ?) sau joc de cărți şi colorat în cameră.
În weekend, la sosirea lui tati, ne-am plimbat pe la mânăstirile din zonă, Cozia, Turnu şi Mânăstirea dintr-un lemn, iar într-una dintre după-amieze am pornit către Vâlcea la o pizza şi un pic de recreere în parcul Zăvoi.
Ne-a prins tare bine vacanța asta, eu una m-am întors mai în formă şi mai odihnită, iar pentru pitici a fost o ocazie numai bună de răsfăț cu mami şi buni, care nu poate decât să prindă bine. Mai rămâne de văzut doar dacă şi pe termen lung cura asta de sănătate o să aibă efecte benefice.