1 iunie la mare

Proaspăt întorşi dintr-un concediu de 9 zile la Băile Govora (am să scriu şi despre asta mai pe îndelete), am hotărât să ne petrecem weekendul cu 1 iunie la mare, să îi sărbătorim un pic pe copii de ziua lor şi să deschidem în felul ăsta sezonul plimbărilor estivale.

 

 

Şi bine am făcut, vremea a ținut cu noi, apa a fost caldă, doar vântul şi valurile mari ne-au ținut departe de bălăceală în adevăratul sens al cuvântului. Dar ne-am odihnit, am mâncat bine, am dormit bine, am adunat scoici şi amintiri frumoase, ne-am alergat pe plajă şi am construit castele din nisip şi planuri pentru vacanţele următoare.

Sâmbătă ne-am răsfățat din nou la Cherhanaua Taşaul (am mai scris despre asta aici), iar pentru o ciorbiță bună şi proaspătă, direct după plajă şi bălăceală, am poposit la terasa “La Mateo”, amenajată chiar lângă plaja Zanzibar, în Năvodari, unde am găsit servire promptă şi mâncare bună şi decentă ca preț. Unde mai pui că mănânci chiar via-a-vis de şezlonguri, cu briza mării adiind sărată pe sub nas.

 

Ne-am propus să revenim mai des la Năvodari vara asta, e unele dintre puținele locuri de pe litoralul românesc unde plaja e încă îngrijită şi curată, fără ca asta să însemne automat prețuri umflate la şezlong. Singurul inconvenient este că se construieşte enorm în zonă, iar asta strică un pic farmecul plajelor. Dar la nici 10 km se află Corbu, unde liniştea e încă la ea acasă, aşa că am putea spune că zona se potriveşte tuturor gusturilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *