Trei locuri faine pentru o seară în oraş

Mi-am tot propus să trec aici recomandările astea nu pentru că aş fi descoperit eu acum America (mai ales la cât de rar spre deloc ies eu în oraş), ci pentru că mi-a plăcut tare mult totul, de la mâncare la servire şi atmosferă, unde mai pui că două din ele sunt și child friendly.

APERTO

Sursa foto https://www.facebook.com/restoaperto/

“Aperto” se găseşte în Mall Vitan, n-am mai ajuns pe acolo de când mergeam la film cu colegele de facultate, dar iată că am găsit un motiv serios să revin mai des. Am sărbătorit acolo un Sfânt Ion şi mi-a plăcut atmosfera destinsă, casual, cu zonele de gătit aşezate în jurul zonei de mese şi separate de geamuri mari, ca să vadă tot omul cum i se pregăteşte mâncarea. E un restaurant cu specific italienesc, se găsesc în meniu paste, salate şi pizza (undeva la 20-30 Ron), peşte şi fructe de mare, steak-uri şi preparate la grătar (în jur de 45-60 Ron porția cu garnitură) şi bineînțeles deserturi absolut delicioase, aromate şi răcoroase (la 15-20 Ron). Bila albă merge şi la locul de joacă pentru copii, separat şi el de zona de mese printr-un geam mare prin care ii puteai observa pe copii bându-ți Aperolul cu gheață aşezat liniştit la masă. Aaa uitasem de Aperol, bun de tot, eu sunt fan Aperol, am avut ocazia să beau câteva bine pregătite, dar ăsta a fost cel mai cel, cu multă gheață, potrivit de dulce şi pişcător.

NOA

 

 

“Noa” e mai în buricul târgului, pe Calea Victoriei, la doi paşi de Cercul Militar. Se distinge de tot ce am mai văzut până acum prin Bucureşti, o combinație de decor semi-industrial, cu accente elegante la mese şi canapelele comode şi spațioase.

Mâncarea e şi ea cât se poate de rafinată, am luat somon la grătar cu piure de cartof, prune şi o notă acrişoară de lămâie. Iar desertul, un mousse fin de ciocolată care se topea efectiv în gură, spre delectarea maximă a unei împătimite de ciocolată cum sunt eu. E locul perfect pentru o seară liniştită cu soțul sau o prietenă, e cât se poate de intim şi cosy. Prețurile sunt un pic mai piperate, ca pentru centrul vechi, dar experiența face toți banii.

ALIOLI

La “Alioli” mi-am tot propus să ajung, mai ales că vara au deschisă terasa din Grigore Alexandrescu, unde au şi loc de joacă pentru copii. Meniul nu e bogat, e cu specific spaniol, dar totul e pregătit parcă mai bun şi mai gustos decât pe plaiuri spaniole. Cel puțin aşa a fost paella cu fructe de mare pe care am ales-o şi care a venit într-o tigaie uriaşă, porție pentru două persoane, cu scoici şi langustine din abundență şi orez moale şi pufos. Am luat şi un litru de sangria, evident, să alunece mai uşor paella. Preț total, două persoane, 100 Ron. Dacă după asta mai merge şi un desert, au în meniu cremă de zahăr ars şi un desert cu înghețată şi ciocolată, despre care numele zice totul – “Muerte por chocolate”.

Acum că a venit căldura, mai am pe listă câteva grădini unde se poate bea o limonadă rece, eventual cu loc de joacă, unde să ne petrecem serile caniculare de vară. Stay tuned!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *