1 Decembrie la Bran

N-am mai scris de ceva vreme, ultimele două săptămâni s-au lăsat cu răceli, tuse, muci, urgențe și așa mai departe, așa că am luat o pauză de la a povesti cum a fost weekendul nostru prelungit de 1 decembrie.

Mental note: data viitoare o să-mi ascult mai mult soțul când vine vorba de unde mergem, unde stăm, cât stăm.

Dar să încep cu începutul.

Mie îmi place tare mult zona Bran-Moeciu și împrejurimile, îmi doream demult să îi duc pe copii la Dino Park în Râșnov și la Castelul Bran, așa că m-am orientat către o cazare în Bran, ignorând sfaturile soțului referitoare la cazarea în buricul târgului, ca să zic așa.

Am ales Vila Krista, unde am plătit 160 Ron pentru o noapte de cazare în cameră triplă, la doi pași de Castelul Bran. Deși absolut totul în cameră scârțâia într-un mare fel și nu exista niciun pic de izolare fonică între camere (am auzit știrile de la vecinii din camera de lângă și lăbuțele cătelului lor pe parchet), cazarea a fost totuși de nota 8 din 10, să zicem, gazda amabilă, am avut la dispoziție bucătărie unde să pregătim micul dejun, foișor și o curte generoasă unde ne-am bulgărit puțin și unde am fi stat mai mult, dacă ne-ar fi permis vremea.

Problemele însă au apărut când a venit vorba de mâncare. În Bran poți să numeri pe degetele de la o mână restaurantele disponibile, care au bineînțeles niște scoruri pe măsură, că doar turiștii străini sunt buluc la Bran. Am mâncat peste drum de vilă, din lipsă de alte opțiuni, unde am găsit o doamnă foarte amabilă, care ne-a adus două porții de borș gustos, aromat și fierbinte, și ne-a pregătit o pizza Dracula în casă, mai bună decât orice pizza de casă mâncată până acum. Din păcate, doar asta aveau în meniu, ciorbe și pizza, așa că am fost nevoiți să ne reorientăm.

La Castel, dezamăgirea a fost la fel de mare ca ultima oară când l-am vizitat. Mă așteptam ca, odată cu prețul biletului care a crescut la 35 de Ron, să fie aduse ceva îmbunătățiri castelului. Dar nu, camerele sunt în continuare la fel de goluțe, parcă au ceva mai multe arme și scuturi ca data trecută, așa că înafară de arhitectură și priveliștea pe care ți-o oferă ultimul etaj, noi adulții nu am avut ce vedea. Copiii s-au amuzat în schimb urcând și coborând scările înguste, pasajele secrete, F. a creat un întreg scenariu vis-a-vis de cum se ascundea contele Dracula în birourile lui, unde uneltea cum să-și mai tortureze supușii neascultători.

Am văzut și Branul, am făcut câteva plimbări în aerul rece și umed, ca să nu innebunim în cameră de plictiseală, am desenat, am dormit, am jucat board game-urile cu care plecaserăm de acasă, zilele de joi și vineri au trecut cum au trecut și ne-am planificat ziua de sâmbătă.

Doar că sâmbătă dimineață F. tușea de-a binelea, cea mică începuse și ea, ne vedeam deja cu el la spital (din nou), la Dino Park renunțaserăm să mergem pentru că vremea era complet nefavorabilă, așa că am anunțat gazda că o să plecăm cu o zi mai devreme (și nu duminică) și ne-am făcut bagajele pentru drumul spre casă.

Înainte să plecăm, am oprit la Râșnov să vedem cetatea. Cei mici au fost încântați de plimbarea cu tractorașul-trenuleț care te duce la cetate, iar acolo am cumpărat mici suveniruri, am privit Râșnovul de pe metereze și am mai luat o gură de aer rece și curat de munte. Tot acolo am mâncat foarte bine, la terasa ”Pe vale”, care primește nota zece la capitolele mâncare gustoasă și proaspătă, personal amabil și binevoitor cu copiii, promptitudine în servire și, în general, orice alt aspect care contează atunci când mergi la restaurant cu doi copii energici și înfometați. O masă cu ciorbă, felul doi și băuturi costă undeva la 100 Ron (în condițiile în care luăm de obicei trei supe și două porții de felul doi).

După Râșnov am pornit spre casă, ocolind valea Prahovei, care era deja blocată. Copiii au dormit în mașină, noi am povestit, am admirat peisajele înzăpezite din Cheia și Vălenii de Munte și am ajuns cu bine în București spre seară. All in all, ieșirea n-a fost chiar rea, dar se putea mult, mult mai bine, dacă am fi ales o cazare cu mai multe facilități pentru copii și nu chiar în Bran, unde a fost super aglomerat și deloc child-friendly, și dacă vremea ne-ar fi ajutat ceva mai mult.

Lesson learned, rămâne acum doar să ne pregătim mai bine vacanțele viitoare în patru, care se anunță multe și frumoase în anul care vine.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *