Marți seara în București

Când copiii nu-s acasă…părinții ies în oraș.

Asta am făcut și noi toată săptămâna, am mers la film, teatru, plimbare la ceas de seară, iar marți am ieșit în Centrul Vechi, unde mie îmi place tare mult, pentru că în ciuda aglomerației și a spațiilor din ce în ce mai comerciale, mi se pare că are un farmec aparte și e o parte a Bucureștiului pe care o revăd mereu cu plăcere.

De data asta, ne-am oprit pe Strada Franceză, într-un colț mai retras, la Il Peccato, un restaurant cu specific italienesc, unde am ”păcătuit” cu vin rece și cotlete de berbecuț.

Nu pot să zic că a fost o experiență de nota 10, aș zice așa, un 8,  mă așteptam la ceva mai elegant, din câte văzusem pe site, costițele au fost bune, dar nu grozave, iar soțul s-a plâns că au fost insuficiente pentru foamea lui.

Mi-a plăcut însă că a fost liniște, nu am așteptat mult să ni se aducă mâncarea și serviciile în sine au fost impecabile. Data viitoare aș merge pe niște paste cu midii sau tagliatele cu somon, care arătau demențial în farfuriile de la masa alăturată și miroseau incredibil de bine. Dacă mai pun la socoteală spațiul din jur în care pot zburda copiii până ajunge mâncarea, aș zice că e un loc potrivit pentru o cină sau prânz în 4.

După masă, am mers pe jos pe Victoriei, ne-am plimbat un pic pe lângă Muzeul de Istorie și apoi am coborăt pe lângă CEC, ca să îl duc pe hubby pe la Origo, my favourite place in town. La Origo am mai mers  doar de două ori până acum, dimineața pentru o cafea cu o prietenă, seara pentru cocktailuri cu fetele. Zic ”doar de două ori” pentru că mie îmi place tare mult la ei. Sunt oameni pasionați de ce fac, fiecare ceașcă de cafea are povestea ei, ca să nu mai zic de cocktailuri.

Ne-am așezat la bar, am povestit cu barmanul, am degustat, ni s-a explicat fiecare preparat în parte și cum se joacă ei cu aromele și gusturile, iar rezultatul a fost o oră cât se poate de agreabilă și relaxantă. La ei acolo miroase a cafea, luminile sunt difuze, spațiul mic și cosy, locul potrivit să stai la povești și să te deconectezi de o zi petrecută la birou, cu nasul în calculator.

Pe acceași străduță cu Origo e și Energiea, am aruncat un ochi și acolo și l-am trecut pe listă pentru următoarea ieșire. Până atunci însă, așteptăm weekendul ca să ne recuperăm năzdrăvanii simpatici din vacanța la bunici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *