Cherhanaua Tașaul – Năvodari

Încercând să scăpăm de căldura teribilă din București, weekendul trecut ne-am refugiat la mare, mai precis la Năvodari, unde ne-am răcorit pe plajele primitoare și apa numai bună de bălăceală.

Și cum călătorului îî șade bine la drum, dar și la masă, am încercat de data asta cherhanaua Tașaul, de pe malul lacului cu același nume.

Eu sunt mare amatoare de pește și fructe de mare, iar meniul propus de ei e unul pe placul meu. Am testat inițial un platou cu icre și zacuscă de pește, toate făcute in casă, hamsii și pește afumat de la ferma lor piscicolă. Au fost prea bune, iar eu eram prea înfometată ca să mai fac și poze, dar am recuperat la felul principal.

Am gustat și degustat frigăruile de rapane (nu mai încercasem rapane până atunci, mi-au plăcut, o să mai încerc), saramura de crap cu mămăliguță și gujoanele de pește care au fost pe placul celor mici.

Frigăruile de rapane vin alături de sos de usturoi potrivit de pișcător, iar legumele pe grătar completează perfect gustul sărat și consistența de moluscă a rapanelor. Crapul e bine pătruns de sosul fierbinte și aproape că se topește în gură.

Alături de bere rece și limonadă cu mentă și gheață, a mers totul ca uns.

Pe lângă mâncare, atmosfera și locația fac restaurantul și mai atrăgător ochiului celui care îl vizitează. Pe lac se află pelicani și lebede, bărcuțe vechi de pescari, iar năvoadele aruncate la uscat împrejmuiesc curtea unde se întind mesele, sub un asfințit cald și îmbietor pentru turistul care se relaxează aici. Singurul minus sunt țânțarii care nu întârzie să apară odată cu lăsarea serii și pentru care ar fi utile câteva aparate cu ultraviolete care să le mai reducă numărul.

Pentru cei însoțiți de copii, restaurantul are și un loc de joacă, nu foarte echipat, dar cu o trambulină care să îi țină pe cei mici ocupați până la sosirea mâncării.

Ca ultim sfat: nici Google Maps și nici GPS-ul nu ne-au dus pe drumul potrivit până la cherhana, ba chiar am intrat pe un drum vechi și cam distrus, de unde a trebuit să facem cale întoarsă și să cerem unui localnic să ne îndrume. Ca idee, venind dinspre Lidl-ul din Năvodari, se face dreapta în intersecție, iar indicatorul cu cherhanaua se află la 150-200 m, pe partea stângă, chiar lângă o stație GPL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *