Gargantua KSLF

Restaurantul Gargantua KSLF e ultimul restaurant din lanțul Gargantua deschis în București. Deși auzisem numai de bine despre aceste locuri unde mâncarea bună se întâlnește cu atmosfera plăcută, n-am avut ocazia să le testez până săptămâna trecută, când l-am ales ca loc de degustat un pahar de vin cu sora din dotare.

Am optat la început pentru două pahare de vin, un rose și un vin roșu, sec, care să ne desfete limbile și mințile și să ne ajute să intrăm in atmosferă. N-am greșit: vinul e rece și limpede, paharul larg și clinchetul senin, așa că repede-repede ne-am pus pe vorbă și pe comandat de-ale gurii.

Sunt multe delicii în meniu, dar pentru o seară răcoroasă de vară ne-am oprit la pachețele de primăvară și platou cu salată de vinete, humus, pesto făcut în casă și pastă de măsline negre. De-li-cios! Aperitivul vine cu lipii subțiri și crocante, presărate cu susan, pe care se întind bine bunătățile de salate, spre deliciul gurmanzilor.

După ce am dat gata platourile, am decis că mai e loc pentru un dulce de împărțit la două și ne-am hotărât să încercăm “raza de soare” care îmi făcuse cu ochiul pe pagina lor de Facebook. Nu o mai aveau însă, așa că am mers pe mîna ospătarului, care ne-a recomandat un millefeuille cu caramel.

Și bine am făcut:

Arată într-un mare fel, nu? Crema e moale și potrivit de dulce, înghețata e aromată, cu gust intens de vanilie, așezată strategic pe un pat de caramel crocant. A fost bună, bună, de trei ori bună.

Cost total: 100 Ron.

Lăsând la o parte mîncarea, restaurantul are un perete deschis spre grădină, canapele moi și pufoase din care nu-ți mai vine să te ridici, muzică chill-out în surdină, ce să mai, ingredintele perfecte pentru o seară relaxantă în oraș. Aaa, și să nu uit: deși e în buricul târgului, locul e bine ascuns de agitație, nu se aud mașinile și zgomotele orașului.

All in all, văzut, mâncat, plăcut, mai venim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *