E frig de câteva săptămâni, nu am mai avut chef de ieșit din casă sau de plecat la plimbare, așteptăm cu sufletul la gură vacanța de 1 decembrie și sperăm să nu fie cu multe grade sub minus la munte, ca să ne și putem bucura de ea la maxim.

Între timp însă, acasă la căldură, n-am stat degeaba și, într-o pauză de colorat, pregătiri pentru Halloween și multe alte mici activități casnice, am mai pregătit câte ceva pentru gurmanzii din noi. Așadar, mai jos, două rețete super simple, dar super gustoase.

Supă cremă de dovleac

E prima oară când pregătesc așa ceva, supele cremă nu au mare căutare la noi în casă (ce nu e cu carne, nu e bun :D), dar am găsit o variantă care să fie cât de cât pe placul tuturor.

Am pus la fiert jumătate de dovleac plăcintar, un cartof dulce, o ceapă tocată mărunt, doi morcovi dați pe răzătoare și 2-3 lingurițe de pastă de ardei home-made, din cămara mamei. Când au fiert bine (maxim 20-30 de minute) am pus totul în blender și am făcut crema.

Am amestecat 2-3 linguri de smântână cu puțină supă și am turnat apoi totul înapoi în oala pe care am mai lăsat-o pe foc 10 minute. Înainte să opresc aragazul, am strivit și un cățel de usturoi și l-am aruncat în oală, alături de o legătură mică de pătrunjel proaspăt.

Ca să fie mai cu dichis, am pus câteva felii de bacon la grill, iar la cuptor am aranjat felii de pîine, stropite cu generozitate cu ulei de măsline, pe care le-am folosit în loc de crutoane.

A ieșit o supă bogată și aromată, din care eu am mâncat pe nerăsuflate două porții serioase.

 

Crumble cu fructe de pădure

Cel mai ușor de pregătit desert e crumble-ul, cu fructe de orice fel, musai mai zemoase, ca să rămână sirop peste aluatul fărâmicios.

Eu am folosit de data asta 300 de grame de amestec de fructe de pădure congelate, la care am mai pus 200 de grame de afine proaspete, peste care am presărat 4-5 lingurițe de muscovado, pe care îl folosesc foarte des pe post de îndulcitor.

Pentru aluat am folosit jumătat de pachet de unt, pe care l-am amestecat cu făină, până am obținut un mix fin, nisipos, din care am adăugat un strat subțire în formele de crumble. Am pus apoi fructele și încă un strat mai gros de aluat, și apoi totul la cuptor 15-20 de minute.

Când a început siropul să se reverse peste aluatul de deasupra, am scos formele de la cuptor și am lăsat să se răcească, după care am acoperit totul cu un strat fin de zahăr pudră.

Poftă bună!

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *